Öğrenci Kariyeri Banner

Yarından Sonra C-19 Sonrası Mekan Ve Nesne Fikir Yarışması

Yarından Sonra C-19 Sonrası Mekan Ve Nesne Fikir Yarışması

Yarından Sonra C-19 Sonrası Mekan Ve Nesne Fikir Yarışması Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Çevrimiçi Platformu Tarafından Düzenlenmektedir.
Yarışmaya Türkiye Ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinde Okuyan Tüm Lisans Öğrencileri Katılabilir.

BAŞVURU KATEGORİLERİ

 MEKAN KATEGORİLERİ

I. KAMUSAL MEKAN

Kamusal mekan bireylerin bir araya gelerek etkileşime girdikleri ve kamuoyu oluşturdukları mekanların tamamıdır. Meydanlar, sokaklar, parklar, kafeler, bahçeler, restoranlar gibi açık ve kapalı kamusal mekanlar örnek olarak gösterilebilir. Katılımcılar, kamusal mekanlar bağlamında oluşması öngörülen dönüşümleri, diledikleri senaryo ile tasarlayarak yarışmaya başvurabilirler. Bu doğrultuda, katılımcılardan belirledikleri kamusal mekan bağlamında, ihtiyaçları yeni normaller üzerinden değerlendirmeleri ve tasarım fikri geliştirmeleri beklenmektedir.

II. ÖZEL MEKAN

Özel mekanlar belirli kişilerin kontrolünde ve kişisel kullanıma yönelik mekanlardır. Konut içleri, teraslar, avlu ve konut bahçeleri, çalışma odası, özel oda gibi alanlar bu özel mekanların kapsamına girer. Özel alanların mekan organizasyonlarının dönüşümü ve kullanım şekillerinin dönüşümünün sorgulanacağı bu kategori için katılımcılar diledikleri özel alan üzerinden tasarım yapmaya teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda, katılımcılardan belirledikleri özel mekan bağlamında, ihtiyaçları yeni normaller üzerinden değerlendirmeleri ve tasarım fikri geliştirmeleri beklenmektedir.

III. NESNE KATEGORİSİ

Nesne Kategorisi Endüstriyel ürün tasarımı nesneleri kapsar. Endüstriyel ürün tasarımı; gündelik hayatta insanlar tarafından kullanılan ürünlerin tasarımının profesyonel olarak, kullanıcı deneyimine uygun şekilde tasarlanıp üretilmesidir. Bu kategori kendi içinde gündelik hayatta kullanılan küçük nesnelerden ve mekan donanımlarına kadar geniş bir spektrumu içerebilir.

Nesnesi kategorisi, gündelik hayatta kullanılan nesne, alet ve aygıtların yeni edinilen alışkanlıklar bağlamında dönüşümünü sorgular. Bu doğrultuda, katılımcılardan sözkonusu küçük nesneler anlamında, öngörülen senaryo göz önünde bulundurularak düşünülmüş ihtiyaçlarının yeni normaller üzerinden değerlendirilmesi beklenmektedir. Mekan donanımları da bu kategorinin kapsamındadır. Gündelik hayatta kullanılan özel alan ve kamusal alan donanımları; mobilyalardan, masa ve sandalye tasarımlarına ve bunların organizasyonel yansımalarına, kent donatılarının kamusal mekanın yeni yüzlerine uygun olarak yeniden düşünülmesine kadar geniş spektrumlu mekanların donanımlarını içerir. Bu doğrultuda, katılımcılardan sözkonusu özel ve kamusal alan bağlamında öngörülen senaryo göz önünde bulundurularak düşünülmüş ihtiyaçlarının yeni normaller üzerinden değerlendirilmesi beklenmektedir.

Yarışma Ödülleri

 Mekan Kategorileri


I. Kamusal Mekan Ödülleri
Birincilik Ödülü 1.500 Türk Lirası
İkincilik Ödülü 1.000 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü ALUTEAM Staj İmkanı
3 Adet Mansiyon Ödülü Sanal Ortamda Gezilebilen “Yarından Sonra” Sergisinde Sergilenme
*1.Lik, 2.Lik Ve 3.Lük Ödülüne + Archidynamics** Yazılım Lisansı (1 Yıllık) Hediye Edilecektir.

II. Özel Mekan Ödülleri
Birincilik Ödülü 1.500 Türk Lirası
İkincilik Ödülü 1.000 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü ALUTEAM Staj İmkanı
3 Adet Mansiyon Ödülü Sanal Ortamda Gezilebilen “Yarından Sonra” Sergisinde Sergilenme

II. Nesne Kategorisi Ödülleri
Birincilik Ödülü 1.500 Türk Lirası
İkincilik Ödülü 1.000 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü ALUTEAM Staj İmkanı
3 Adet Mansiyon Ödülü Sanal Ortamda Gezilebilen “Yarından Sonra” Sergisinde Sergilenme
Üretim Ödülü (Aluteam Ödülü) : Nesne Kategorisinde Üretime Uygun Bulunan Seçilmiş Projenin Hayata Geçirilmesi (Ölçekli Üretim)

TAKVİM

  • Yarışmanın İlanı 3 Haziran
  • Soruların Sorulması için Son Tarih 13 Haziran
  • Sorulara Cevapların Yayınlanması 16 Haziran
  • Projelerin Çevrimiçi Sisteme Yüklenmesi için Son Tarih 4 Ağustos
  • Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi 6 Ağustos
  • Jüri Değerlendirmesi Bitiş Tarihi 12 Ağustos
  • Kazananların Web Sitesinde İlan Edilmesi 15 Ağustos
  • ÇEVRİMİÇİ KOLOKYUM 17 Ağustos

 

DETAYLI BİLGİ

BAŞVURU


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.