Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekayla Yeniden Düzenlenen Eski Filmler

Yapay Zekayla Yeniden Düzenlenen Eski Filmler

“Bufalo Bill”i Oglala Lakota lideriyle konuşurken gösteren bu sahne, asırlar öncesine çekilmiş olmasına rağmen yapay zekanın etkisiyle sanki yeni çekilmiş gibi duruyor.

Görüntüleri hala siyah beyaz olsa da, sessiz olmalarından kaynaklanan gergin ve hızlı görüntülerden eser görmüyoruz. Eski yıllarda çekilen filmlerde kameralar manuel kullanıldığı için oyuncuların hareketleri doğal olmayan bir hızlılıkta görünüyor. Günümüz kameralarıyla kıyaslandığında, o zamanlar da  daha düşük kalitede kereler yakalanabiliyordu.

Tarihi fotoğrafları renkendirmesiyle ünlü olan dijital sanatçı Matt Loughrey, 19. yüzyılın sonlarından 20. yüzyılın başlarına kadar çekilmiş filmlerin görüntülerini günümüz film çekimlerine dönüştüren bir yöntem geliştimiş. Lougrey yapay zekayı kullanarak, görüntüler arasında kayıp olan görsel bilgileri yeniden yerleştiriyor ve bu şekilde hareketlerin çağdaş film ve videolarda da olduğu gibi pürüzsüz ilerlemesine olanak sağlıyor. Yeniden düzenlenen filmlerin 100 yıldan fazla süre önce çekilmş olmalarına rağmen modern görünmelerini yapay zekaya borçlu olduğumuz bir gerçek.

Buraya tıklayarak videoyu izleyebilrsiniz. 

 


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.