Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekayla Tasarlanan Mini Dizi: Fully Loaded!

Yapay Zekayla Tasarlanan Mini Dizi: Fully Loaded!

Amsterdam merkezli Awesomenessness bir ilke imza attı. Yapay zekayla ilk kez "Fully Loaded" isimli bir mini dizi tasarladı. 

Kısa süre önce tanıtımı yapılan Fully Loaded adlı yapay zekayla tasarlanan mini dizinin tanıtımında gelecekten söz ediliyor. Dizide geleceğin sanıldığı kadar kötü olmadığına değiniliyor. 

Alışılmışın aksine dizide savaşsız ve suç işlenmeyen ütopik bir dünya tasarlanıyor. Ayrıca bu ütopik dünya evrensel temel gelirin ön planda olduğu bir yer.

Bu ütopik dünyanın adı Suburbia! Bu dünyada tüm işler yapay zekayla robotlar tarafından yapılıyor. Dizinin anlatıcısı ise Gregg isimli bir aile babası. Hikaye 2123 yılında geçiyor. 

Dizide Gregg'in ağzından başta ailesi olmak üzere arkadaşları, evi, çevresi, akıllı cihazları ve fütürüstik mimari anlatılıyor. Gregg izleyiciye içerisinde bulunduğu dünyanın kapılarını açıyor. 

Fütüristik bir komedi dizisi olan Fully Loaded animasyon ve gerçek görüntülerden oluşuyor. Dizinin yönetmeni bu dizinin bir komedi dizisinden çok daha öte bir şey olduğunu belirtti. Dizide insanın muhteşem dehasıyla makineler iç içe geçiyor. İnsanların makinelerle iş birliği yaparak nasıl üretime katkı sunduğu gözler önüne seriliyor.

Yapay zekayla üretilen ilk mini dizi olan Fully Loaded'in tanıtımı geçen ay Cannes Lions’da yapıldı. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.