Öğrenci Kariyeri Banner

Avustralya'da Kıyıya Vuran Cismin Gizemi Çözülemiyor!

Avustralya'da Kıyıya Vuran Cismin Gizemi Çözülemiyor!

Geçen hafta Avustralya'nın batı sahillerinden birinde kıyıya vuran gizemli cismin ne olduğu hala çözülemedi. Ne olduğu ve nereden geldiği belli olmayan cisim hala gizemini koruyor. 

Teneke bir kutuya benzeyen ve çok büyük olan bu cisim Pazar günü Batı Avustralya’nın Green Head bölgesinde kıyıya vurdu. Bu gizemli cisim pek çok soru işaretini beraberinde getirdi. Kökeni henüz bilinmeyen bu cismin bir roketin parçası olduğu düşünülüyor. 

The Guardian'ın paylaştığı bilgiye göre cisim Perth’in yaklaşık 220 kilometre kuzeyindeki Jurien Körfezi yakınlarındaki bir plajda göründü. Bu cismi fark eden çevre halkı hemen yetkilileri uyardı. Bu bölgede yaşayan bir çift su kenarındaki cismi fark ettikten sonra onu dört çeker araçlarıyla kıyıya çekmeye çalıştı.

Avustralya Kıyılarında Gizemli Cisim!

Ağır hasar aldığı tespit edilen nesnenin çapı 2.5 metreyi aşıyor ve nesne bakır renginde. Tabanına yapışmış olan midyeler ve diğer deniz yaşamı uzun süredir suda olduğunu gösteriyor. 

The Guardian’ın haberine göre, eyaletin itfaiye teşkilatı uzmanları cismin kimyasal olarak analizini yapmak için bulunduğu yere giderek güvenli olduğunu ve toplum için hiçbir risk oluşturmadığını dile getirdi. Ancak, Avustralya Uzay Ajansı, nesnenin kökeni bilinmediği için insanlardan “nesneye ellemekten veya taşımaya çalışmaktan kaçınması" gerektiği konusunda uyardı. BBC’nin bildirdiğine göre, polis şu anda yürütülen soruşturmanın bütünlüğünü korumak için cismi koruma altına aldı.

Nesnenin kökeni hakkında tahminlerde bulunan uzmanlar ilk olarak onun muhtemelen dokuz yıl önce MH370 uçuşu sırasında kaybolan Boeing 777’den geldiğini iddia etti. Bu iddia daha sonra reddedildi. Şuan kabul gören görüş ise henüz tanımlanamayan bir roketin enkazı olduğu yönünde. 

Avustralya Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada: “Nesne yabancı bir uzay fırlatma aracından olabilir ve daha fazla bilgi sağlayabilecek küresel meslektaşlarımızla irtibat halindeyiz” dedi. 

Bu konuda birçok araştırmacı açıklamalarda bulunuyor. The Guardian'a röportaj veren uzay arkeolojisi uzmanı Alice Gorman, tanımlanamayan bu cismin Hindistan Uzay Araştırma Örgütü’nün Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden gönderilen orta güçlü bir fırlatma roketi olan Polar Uydu Fırlatma Aracının (PSLV) üçüncü aşamasından kaynaklanan bir yakıt silindiri olduğunu söyledi. 

Harvard-Smithsonian astronomu Jonathan McDowell ise yaptığı açıklamada nesnenin henüz kesin olarak tanımlamaya hazır olmadığını ancak  “bir tür roket aşaması” gibi göründüğünü söyledi.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.