Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Beklenen İstanbul Depremini Çizdi!

Yapay Zeka Beklenen İstanbul Depremini Çizdi!

Microsoft’un yapay zeka ile güçlendirdiği Bing olası İstanbul depremini çizdi. Ortaya çıkan görüntüler son derece gerçekçi ve oldukça korkutucu görünüyor.

Microsoft, bir süre önce yeni Bing arama motoruna OpenAI’ın ChatGPT sohbet botuna güç veren yapay zeka dil modeli GPT-4’ü eklemişti. Bunun ardından ise yine OpenAI’ın metinden görüntü oluşturan DALL-E yapay zekası Bing’e eklendi. 

Çok Net Ve Şaşırtıcı Görseller Ortaya Çıktı!

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'nden geçen kısmının her an kırılabileceğini belirten uzmanlar, olası depremin 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte olacağını tahmin ediyor. Yapay zeka tarafından üretilen İstanbul depreminin fotoğrafları oldukça korkutucu gözüküyor.

Bing’in Image Creator özelliği sınırsız kullanım senaryosu sunuyor. ChatGPT ile DALL-E yapay zekalarını Bing üzerinde birleştiren Microsoft, açıkçası bu alanda lider bir durumda. Yapay zekanın üretken gücü her geçen gün artarken geldiği nokta her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. 

OpenAI'ın son olarak geçtiğimiz yılın başlarında DALL-E 2 modelini duyurmuştu. Yeni modelin üstüne çalışıldığı düşünülüyor. Bing'in içerisinde de DALL-E 2 varmış gibi görünüyor. En azından çıktılarında aynı sorunlar (eller, insan yüzleri vb.) olduğu çok net fark ediliyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.