Öğrenci Kariyeri Banner

Pepsi'den 15 Yıl Sonra Şaşırtan Değişim!

Pepsi'den 15 Yıl Sonra Şaşırtan Değişim!

Pepsi, 15 yıl aradan sonra ilk kez logosunu değiştirdi. Gazlı içecek üreticisinin yeni logosu markanın cesaretini, enerjisini ve popüler kültürle olan bağlantısını yansıtıyor.

Gazlı içecek üreticisi Pepsi, 125. yıl dönümü şerefine logo değişikliği yaptığını duyurdu. Şirket aradan geçen 15 yılın ardından amiral gemisi ürünü için yeni bir logo ve görsel kimlik sistemi gerçekleştirdi. Yapılan değişikliğin 2024 yılı itibariyle raflara yansıyacağı biliniyor.

Dünya Geneline 2024 Yılında Sunulacak!

Şirket yeni logoyu oluştururken teneke içecek kutusu ve şişelerinde yer alan bilindik kırmızı, beyaz ve mavi küreyi terk etmedi. Sadece içindeki şeritlerin konumu yer değiştirdi. Pepsi yazısı kürenin içine yerleştirildi. Uzun yıllar boyunca altında ya da yanında yer alıyordu.

Renk paleti ve tipografi de değişti. Yumuşak ve yuvarlak küçük harfli pepsi yazısı kaldırıldı. Bunun yerine içeceğin adının harfleri büyütüldü ve öncekinin tam zıttı daha çarpıcı bir yazı tipine geçildi. Renkler aynı zamanda enerjik bir parlaklığa sahip.

Yeni logonun genel olarak 1990'larda kullanılan logoyu anımsattığı söyleniyor. Yeni logolu ilk Pepsi'ler bu sonbaharda ABD'de satılmaya başlanacak. Dünya genelinde ise 2024 yılında sunulacak.

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.