Öğrenci Kariyeri Banner

Word'e Herkesin İşini Kolaylaştıracak Yapay Zeka Desteği Geldi!

Word'e Herkesin İşini Kolaylaştıracak Yapay Zeka Desteği Geldi!

ABD'li bir geliştirici tarafından ortaya çıkarılan Ghostwriter eklentisi ile birlikte Word'e yapay zeka desteği getirildi. Bu eklenti ile, ChatGPT başta olmak üzere birçok metin tabanlı yapay zeka modeli Word’de kullanılabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Open AI ile milyonlarca dolarlık bir ortaklık ortaklığa imza atan Microsoft, bulut hizmetlerine ve Office programlarına yapay zeka desteği getireceğini duyurmuştu. Özellikle Office uygulamalarına gelmesi planlanan yapay zeka desteği, kolayca slayt hazırlama ve hızlıca makale yazma gibi birçok görevi erken test aşamalarında bile başarıyla gerçekleştirmişti.

2 Farklı Paket Halinde Kullanıma Sunulacak!

Microsoft bu alanda çalışmalarını sürdürürken bir geliştirici, Word’e yapay zeka desteğini getiren bir eklenti paylaştı. Ayrıca bu eklenti birden fazla yapay zeka modelini de destekliyor. 

2019 yılında Arizona’da kurulan küçük bir şirket olan Creative Data Solutions tarafından geliştirilen Ghostwriter isimli bu eklenti, ChatGPT başta olmak üzere birçok metin tabanlı yapay zeka modelini Word’de kullanmanıza imkan tanıyor. Ancak Ghostwriter eklentisi kullanabilmek için lisanslı bir Office programına sahip olmanız ve Ghostwriter’ı satın almanız gerekiyor.

Basic ve Pro olarak iki farklı paket halinde kullanıma sunulacak olan Ghostwriter’ın temel sürümünde sadece ChatGPT’yi kullanılabiliyor ve 2 paragraflık yazılar yazılabiliyor. Pro pakette ise DaVinci AI ve daha birçok yapay zeka modelini kullanarak istediğiniz uzunlukta metinler oluşturabiliyorsunuz.

Kötü Haber: Ücretli Olacak!

Eklentinin geliştiricisi Patrick Hustling, Ghostwriter’ın tüm Office programlarını kapsayan bir sürümü üzerinde çalıştığını ve önümüzde yıllarda Microsoft’un kendi yapay zeka hizmetini kullanıma sunması durumunda Ghostwriter’ın Microsoft tarafından yasaklanabileceğini ifade etti.

“Benim için sorun değil. Ben sadece bu teknolojiyi şimdiden insanlara sunmak istiyorum.” diye konuşan Hustling, sıradaki projesinin Excel, Powerpoint, OneNote ve Outlook uygulamalarını da kapsayacağını paylaştı.

Husting, Ghostwriter eklentisinin yalnızca ChatGPT destekleyen sürümü için tek seferlik 10 dolar (188 TL), gelişmiş sürüm için ise 25 dolar (470 TL) talep ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.