Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'tan Engelleme Kısa Yolu Geliyor!

WhatsApp'tan Engelleme Kısa Yolu Geliyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, konuşmak istemediğimiz kişileri engellemeyi kolaylaştıracak bir kısayolu yakında kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu özellik ile artık sohbet listesi üzerinden insanları engellemek mümkün olacak.

Kullanıcı memnuniyetini artırmak için sık sık yeni özellikler geliştiren ve kullanıcıların beğenisine sunan WhatsApp’ın yepyeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. WABetainfo tarafından ortaya çıkarılan bu özelliğin, kullanıcıların işini büyük ölçüde kolaylaştırabileceği görülüyor.

Direkt Sohbet Listesinden Engellenebilecek!

Ara sıra WhatsApp'ta tanımadığımız veya görüşmek istemediğimiz kişilerden mesaj almak istemeyip engellemek zorunda kalmışızdır. Bunun için normalde, o kişiyle olan sohbetini açıp daha sonra sohbet detaylarına girip seçmemiz veya ayarlar bölümündeki gizlilik kısmından bunu halletmeniz gerekiyordu. Ancak bugün ortaya çıkan özellik sayesinde, platformun kişileri engellemeyi daha da kolaylaştırmak istediği görülüyor.

Şimdilij geliştirme aşamasında olan ve Android kullanıcılarına yönelik olduğu söylenen özellik, direkt olarak sohbet listesinden kişilerin engellenmesini sağlıyor. Bu kısayolun, tüm sohbetlerinizin bulunduğu sayfanın sağ üst kısmında yer alan seçenekler sekmesine eklendi.

Engellemek istediğiniz kişileri seçtikten sonra ‘Tümünü Seç’ bölümünün altında ‘Engelle’ seçeneği yer alıyor. Bu şekilde istediğiniz kadar kişiyi sohbeti veya ayarları açmadan kolayca engelleyebiliyorsunuz.

WhatsApp’ın üzerinde çalışmaya devam ettiği yeni özelliği ne zaman geniş çapta çıkaracağı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.