Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp Patronundan Kullanıcıları Üzecek Açıklama!

WhatsApp Patronundan Kullanıcıları Üzecek Açıklama!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın patronu Will Cathcart, uygulamadaki durumlar ve kanallar kısmına reklamların gelebileceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu WhatsApp, sık sık “Reklam gelecek mi?” sorularıyla gündeme geliyordu. Geçtiğimiz aylarda Financial Times’ın bir raporu da, uygulamaya reklamların geleceği iddiasında bulunmuştu. Fakat bu söylenti, eylül ayında WhatsApp patronu Will Cathcart tarafından yalanlanmıştı.

Sohbetler Muaf Tutulacak!

Bu iddiaların üzerinden henüz birkaç ay geçtikten sonra Cathcart’tan yeni açıklamalar geldi. Cathcart, Brezilya medyasına verdiği bir röportajda, uygulamanın ana hatlarında bir reklam gösterme planlarının olmadığını, ancak diğer bölümlerine gelebileceğini belirtti.

Ünlü iş insanının açıklaması, WhatsApp’ın sohbetler gibi ana bölümlerinde reklamların olmayacağını bir kez daha doğruladı. Fakat Cathcart, reklamların hikayelere benzeyen bir özellik olan durumlara ve yakın zamanda kullanıma sunulan kanallara eklenebileceğini de söylüyor.

Catchart’ın açıklamasında “Cevabı detaylandırmamın sebebi, başka yerlerde (kanallar ve durumlar) reklamların olabileceğidir. Örneğin, kanallar abone olmak için kullanıcılardan ücret almak veya kanallarının tanıtımını yapmak isteyebilirler.” ifadelerine yer verirken devamında da; “Hayır, gelen kutunuza reklam koymayacağız” diyerek sohbetlerde reklamlara yer verilmeyeceğinin garantisini verdi.

Ancak yine de durumlara ve kanallara reklamların gelip gelmeyeceği henüz belli değil. WhatsApp da yaptığı açıklamada şu anlık böyle bir denemesinin olmadığını söylüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.