Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp Hesabınızın Banlanmasına Neden Olacak Mesaj!

WhatsApp Hesabınızın Banlanmasına Neden Olacak Mesaj!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yapay zeka ile oluşturula görüntülerinin, WhatsApp hesaplarının banlanmasına neden olduğu açıklandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump son zamanlarda sık sık ABD’nin gündeminde yer alıyor. Eski başkan hakkında hazırlanan iddianamenin bu hafta kabul edilmesi ve Trump’ın tutuklanması bekleniyor. Son kararın açıklanmasından önce yapay zeka ile oluşturulan bazı fotoğraflar sosyal medyada hızla yayıldı. Ortaya atılan bazı iddialara göre; Trump'ın fotoğraflarını WhatsApp üzerinden birine gönderirseniz hesabınız banlanıyor.

Görselleri Birine Gönderdiğinizde Banlanıyorsunuz!

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, 2016 yılındaki seçim kampanyası sırasında öncesinde ilişki yaşadığı Stormy Daniels’a kampanya kaynaklarından usulsüz şekilde sus payı verdiği iddiasıyla suçlanıyor. ABD’nin gündeminde yer alan bu olay hakkındaki iddianamenin bu hafta sonuçlanması bekleniyor.

İddianamenin onaylanması durumunda ise Trump, önümüzdeki hafta New York adliye binasına gelecek. Ayrıca Trump, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından “Salı günü tutuklanacağım.” şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak söz konusu olayla ilgili herhangi bir karar bulunmuyor.

Trump’ın mahkeme süreci devam ederken sosyal medya, bazı görsellerle sallandı. Yapay zeka ile oluşturulan bu görsellerde Trump’ın tutuklanmaya direndiğini ve tutuklandığı görünütler yer alıyor. İlk bakışta gerçek gibi görünen görüntüler nedeniyle Trump destekçileri tepki gösterdi.

Ancak asıl olay görüntüleri WhatsApp’tan birine gönderdiğiniz zaman banlanmanız. Oldukça şaşırtan bu durum sonucunda birçok kişi görüntüleri birine gönderdiğini ve aynı durumla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.