Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Uzun Zamandır Beklenen QR Özelliği Geliyor!

WhatsApp'a Uzun Zamandır Beklenen QR Özelliği Geliyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun zamandır beklenen QR kodla mesaj taşıma özelliğini beta sürümünde test etmeye başladı.

Neredeyse her gün yeni bir özelliğini duyuran Platform, sürekli olarak kullanıcılarının istek ve ihtiyaçlarına yönelik güncellemeler yapmaya çalışıyor. Bu güncellemeler kimi zaman güvenliği arttırmaya yönelik kimi zamansa kullanıcıların WhatsApp kullanımını kolaylaştırmaya yönelik oluyor.

WhatsApp’ın bugün yayınladığı yeni beta sürümündeyse sık sık telefon değiştirenlerin oldukça işine yarayacak yeni bir özellik olduğu öğrenildi. Bu özellik ile birlikte mesajları başka bir telefona transfer etmek artık çok kolaylaşacak.

Mesajlar QR Kodla Aktarılabilecek!

WaBetaInfo’nun aktardığı bilgilere göre bu yeni özellik, sadece QR kod kullanarak WhatsApp mesajlarını telefonlar arasında taşımanıza imkan sağlıyor. Bu özellikten önce mesajlarınızı farklı bir cihaza aktarmak istediğinizde öncelikle WhatsApp ile Google hesabınızı bağlayarak mesajlarınızı yedeklemek ve buluta yüklemek zorunda kalıyordunuz.

QR kodla taşıma özelliği sayesindeyse artık tek yapmanız gereken Ayarlar sekmesinde yer alan Sohbetler alt sekmesindeki Mesajları Taşı özelliğini kullanmak olacak.

Açılan sekmedeki QR kodu yeni telefonunuzun kamerasıyla taradığınızda otomatik olarak Google Play Store ya da App Store’a yönlendiriliyorsunuz. Ardından WhatsApp’ı indirip açtığınızda uygulamaya otomatik olarak giriş yapıyorsunuz ve mesajlarınız hızlı bir şekilde yeni telefonunuza aktarılmış oluyor. 

Şimdilik WhatsApp’ın beta sürümünde kullanılabilen bu özelliği kullanmak isteyenlere küçük bir uyarı: bazı kullanızılar mesajların tamamını aktarmadığını, bazıları ise tüm mesajların silindiğini belirtmiş.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.