Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Uzun Zamandır Beklenen Özellik Geldi!

WhatsApp'a Uzun Zamandır Beklenen Özellik Geldi!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android kullanıcıları için sesli durum özelliğini kullanıma sundu.

WhatsApp, uzun bir süredir sesli durum paylaşma özelliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. WABetainfo’nun bugün yayınladığı habere göre bu yenilik, kararlı sürüme gelmeye paylaştı. Peki, sesli durun özelliği nedir, ne işe yarayacak? Gelin hep birlikte bakalım...

30 Saniyeye Kadar Kayıt Alıyor!

WABetainfo’da bugün yayınlanan habere göre sesli durum özelliği, Android 2.23.2.8 güncellemesiyle kararlı sürüme resmen gelmey başladı. Yenilik, adından da anlaşıldığı gibi ses kaydı yaparak WhatsApp durum üzerinden paylaşım yapmaya imkan tanıyor. Bu sesler, en fazla 30 saniyeye kadar yayınlanıyor. 30 saniye sınırının ilerleyen zamanlarda daha da artırılacağı düşünülüyor.

Ses kayıtları, durum güncellemesinin sağ alt köşesinde bulunacak. Aynı zamanda kullanıcılar, paylaşmadan önce ses kaydını dinleyebilecek ve bu şekilde paylaşımları üzerinde kontrol sağlayabilecek.

WhatsApp sesli durum güncellemeleri, normal durum paylaşımında da olduğu gibi 24 saatin ardında kendi kendine silinecek. Ancak kullanıcılar, gerekli gördüğü halde önceden de silerek yine paylaşımı kontrol edebilecekler.

Popüler platform, aynı zamanda kısa süre önce sohbetler arası ses yollamak için de onları önceden dinleme ve durdurup tekrardan kaydetmeye devam etme gibi özellikleri de ilave etti. Platformun bu durum güncellemeri için son zamanlarda yeni özellikler getirmesi ise mesajlaşma uygulamasını, büyük oranda sosyal medya platformuna dönüştürdü. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.