Öğrenci Kariyeri Banner

Stockholm Üniversitesi, Türk Öğrenciden Özür Diledi!

Stockholm Üniversitesi, Türk Öğrenciden Özür Diledi!

Türk öğrencinin almış olduğu ret mailinin nedeni yüzünden sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin Stockholm Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Fatma Zehra S. isimli bir Türk öğrenci, yaz stajı için Stockholm Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Per Calbring'e bir mail göndermişti. Yaz stajını Stockholm Üniversitesi'nde yapmak isteyen öğrenci üniversiteden ret cevabı almıştı ancak asıl dikkat çeken nokta aldığı ret cevabı değil, nedeni olmuştu.

Staj Konusunda Destek Olma Sözü Verildi!

Prof. Per Calbring, Fatma Zehra S.'ye gönderdiği ret mailinde Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılmasına onay vermediği için Fatma Zehra S.'yi üniversitelerine kabul edemeyeceğini ifade etmişti. Bu mailin sosyal medyada yayılmasının ardından konuyla ilgili Stockholm Üniversitesi'nden açıklama yapıldı.

Fatma Zehra S.'den özür dileyen Stockholm Üniversitesi, öğretim görevlisi Prof. Per Calbring'in bu tutumunu "profesyonellik dışı ve kabul edilemez" olarak değerlendirdi. Öğrenciden özür dilenirken staj konusunda da yardımcı olmaya çalışacağının sözünü verdi.

Stockholm Üniversitesi web sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:

"Türkiye ve İsveç medyasında bir kişinin staj için başvuruda bulunduğu haberleri çıktı. Başvurunun reddine bağlı olarak İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna ilişkin bağlantılar kuruldu. 

Üniversitemiz herkese eşit ve saygılı davranmalı ve hiçbir zeminde ayrımcılığı kabul etmemelidir.

Üniversite, bizi stajyer olarak ziyaret etmekle ilgilenen öğrencilerden çok sayıda soru alıyor. Ne yazık ki, herkesi kabul edemiyoruz, ancak herhangi bir talebin profesyonel bir şekilde yanıtlanmasını bekliyoruz. Bu durumda, bir çalışan kendini profesyonel olmayan ve kabul edilemez bir şekilde ifade etti ve bu konuyu öğrenir öğrenmez rutin uygulamalarımıza göre hareket ettik ve ele aldık. Söz konusu çalışan çok pişman ve durumu doğru olmayan bir biçimde ele aldığının farkında. 

Üniversite ayrıca bu kişiden acilen özür diledi ve geçen yıl Aralık ayında üniversitemizde başka bir staj yeri bulma konusunda yardım teklif etti."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.