Öğrenci Kariyeri Banner

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 5 Ülke

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 5 Ülke

Seyahat etmek çoğu insan için vazgeçilmez bir tutkudur. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere birçok farklı bölgeyi ziyaret etmek her zaman ilgi çekici gelmiştir. Yurtiçi seyahatlerinde sıkıntı yaşamasak da yurtdışı seyahatleri beraberinde vize sorununu da getirebiliyor. Fakat şöyle bir durum var ki vize isteyen ülkeler olduğu gibi vizesiz ziyaretçi kabul eden ülkeler de mevcut. Böyle bir durumda vize derdi olmadan sadece pasaportunuzu alıp gönül rahatlığıyla seyahat edebilirsiniz. İşte vizesiz ziyaretçi kabul eden ülkeler!

Vizeye Gerek Kalmadan Ziyaret Edebileceğiniz Ülkeler

1. Japonya

Doğu Asya'da bulunan ve bir ada ülkesi olan Japonya; ekonomisi, doğal güzellikleri, gelişmiş sanayisi, eğitimi ve işgücüyle dünyada önemli ülkelerden biri. Japonya, "Vize Muafiyet Anlaşması" doğrultusunda Türk vatandaşlarından vize istemiyor. 3 aylık süreyle Japonya'ya seyahat edebilirsiniz.

2. Hong Kong

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kıyısında bulunan ve Asya'nın güzelliklerini içinde barındıran bu ülkeye iş ve turistik seyahatlerinizde 3 aylık bir süreyle vizeden muaf tutulursunuz. 

3. Arjantin

Güney Amerika'nın Güney'inde yer alan ve dünya genelinde 8. en büyük toprak özelliğine sahip olan Arjantin, 3 aylık süreyle ülkeye ziyaretçileri kabul ediyor.

4. Makedonya

Güneydoğu'da yer alan ve Balkan ülkeleri sınırları içerisinde olan Makedonya, yaşam standartlarının ucuz olmasından dolayı balkan ülkeleri arasında en çok seyahat edilenler arasında. Bu ülkeye yine 3 aylık bir süreyle vizesiz seyahat edebilirsiniz. Ayrıca diğer balkan ülkelerine yapacağınız seyahatlerde de vize şartı aranmıyor.

5. Gürcistan 

Komşu ülkemiz olan Gürcistan; tarihsel ve kültürel açıdan seyahat etmeyi sevenlerin ilgisini çekiyor. Gürcistan, Türk vatandaşlarına bir yıl süreyle vizesiz seyahat imkanı tanıyor. Ayrıca pasaportunuz olmadan, sadece kimliğinizle bile ülkeye giriş yapabilirsiniz.

 

Özgün İçerik

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.