Öğrenci Kariyeri Banner

Vegan Beslenmenin Faydaları Nelerdir?

Vegan Beslenmenin Faydaları Nelerdir?

Vejetaryenliğin en katı halidir, hayvanların her türlü sömürülmesini ve zulmünü dışlamayı amaçlayan bir yaşam biçimidir. Bitki bazlı, yumurta ve süt dahil hiçbir hayvansal ürün yenmez. Veganlığın savunulan faydası düşük vücut kitle indeksi ve düşük kan basıncı sağlaması bu bağlamda kalp hastalığı, diyabet ve kanser için azaltılmış risk oluşturması ve daha uzun ömür sağlaması ile ilişkilendirilmesidir.

Faydaları Nelerdir?

  • Zayıflamaya ve daha fit bir görünüm elde etmeye yardımcı olur. Sağlıklı bir bedene sahip olmayı kolaylaştırır.
  • Fiziksel görünüm, metabolizma hızı, daha çok sebze ve meyve ile beslenme şüphesiz psikolojik olarak da daha iyi hissetmeye yardımcı olacaktır. Hafif yemek, hafif olmak demek de olduğundan taze yeşillikler, protein kaynağı baklagiller ve mis gibi meyveler kısa süre sonra etkisini gösterecektir.
  • Hayvansal ürünleri düzenli olarak tüketmek, bazı organların tembelleşmesine ve zamanla sindirim problemleri ile karşılaşılmasına da neden olmaktadır. Düzenli bir şekilde et yiyen veya hayvasal ürünleri sıklıkla tüketen insanların daha hantal ve hareketsiz olduğu gözlenmiştir.
  • İçinde hayvansal ürün olmayan yiyecekler yavan ve lezzetsiz olarak düşünülür. Aslında taze ve mevsiminde tüketilen sebzeler, doğru pişirme özellikleriyle de birleşince çok daha lezzetli yemeklere dönüşür.

Vegan beslenmenin vücut üzerindeki etkisi kadar, psikolojik etkileri de tercih edilmesine sebep olabilir. Vegan beslenme tarzını seçen insanlar, hayvanların doğal hayat koşullarının korunmasına, dolayısıyla çevrenin daha az tahrip edilmesine, kaynakların iyi ve etkin kullanılmasına ve tüm bunlar sebebiyle yaşadıkalrı gezegene saygı duyarak doğa katliamına ortak olmadıkları için daha iyi hissederler. Sırf bu yüzden bile insanlar vegan beslenme ve hayat tarzını seçebilmektedirler.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.