Öğrenci Kariyeri Banner

Uzmanlara Göre İş Başvurusu İçin En Uygun Ay Hangisi?

Uzmanlara Göre İş Başvurusu İçin En Uygun Ay Hangisi?

Yeni mezunların ve halihazırda iş hayatında bulunanların aklına takılan en önemli sorulardan biri de 'iş başvurusu içi en uygun tarih ne zaman?'

Yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıkan istatistiklere göre; işe alımların en yoğun olduğu aylar haziran, eylül ve ocak. Ancak elbette adayları rakiplerinden bir adım öne çıkaracak bazı noktalar var. Örneğin, mesleki becerileriniz, işverenlerin beklentileri ya da mülakatta sorulan sorularına verdiğiniz yanıtlar da belirleyici oluyor.

En İdeal Ay: Eylül!

Bazı uzmanlara göre, tatil sezonunun sona erdiği dönem olan eylül, iş başvurusu için en ideal ay olarak değerlendiriliyor. Eylül ayında iş başvurusu yapan adayların tatil için izin alma gibi bir durumları olmadığı için, işverelenler başvurulara daha rahat bir şekilde olumlu dönüş yapabiliyor.

Aynı zamanda, adayların çoğu tatillerini yapıp dönmüş oldukları için işverenin gözünde çalışma temposuna hazır bir çalışan olarak değerlendiriliyor.

Eylül ayında yapılan iş başvurularını avantajlı hale getiren unsurlardan biri de, çoğu şirketin gelecek yılın bütçesini eylülde belirliyor olması. Bu yüzden de yeni yılda büyüme hedefi olan şirketler, eylül ayında daha fazla işe alım yapıyor.

Ancak, bazı uzmanlara göre iş başvurusu konusunda eylül özel bir ay olarak değerlendirilmiyor. Hatta bazı uzmanlara göre, eylül ayındaki işe alım yoğunluğu perakende satış sektörü ile sınırlı.

Ağustos Ayında Başvuru Yapmayın!

Yapılan bazı araştırmalara göre ise; yeni bir iş sahibi olmak isteyenler, iş başvurularını ocak ayında gerçekleştirmeli. Çünkü yeni yıl stratejilerini ocak ayında belirleyen şirketlerin sayısı da oldukça fazla.

Ortaya çıkan istatistiklere göre işe alımlar haziran ayında yükselişe geçiyor. Bunun nedeni ise; üniversiteden yeni mezun olan adayların çalışma hayatına dahil olması. Özetle, bilimsel verilere göre haziran, eylül ve ocak aylarında yapılan iş başvurularının olumlu sonuçlanma ihtimali oldukça yüksek.

Bunun yanı sıra, iş başvurusu yapmaktan özellikle kaçınmanız gereken bir ay var: Ağustos. Yapılan araştırmaya göre ağustos, yılın en az işe alım yapılan ayı. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, her uzmanın görüşü farklı yönde. Bu sebeple en doğru adımları atabilmek için bir insan kaynakları uzmanından destek almak en doğrusu olacaktır.

Önde Gelen Firmaların İnsan Kaynakları Uzmanları YEA'da!

Kariyer planlamanızı doğru yapabilmek için bir insan kaynakları uzmanından destek almak oldukça önemlidir. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen firmalarından insan kaynakları uzmanlarıyla bir araya gelerek merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz YEA akademi başvuruları devam ediyor.

Siz de YEA akademideki yerinizi alarak 6 ay boyunca devam edecek olan keyifli eğitim sürecine dahil olabilir ve kariyer hayatınıza bir adım önde başlayabilirsiniz.

Başvur 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.