Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteler Açılıyor Mu? YÖK'ten Yeni Açıklama!

Üniversiteler Açılıyor Mu? YÖK'ten Yeni Açıklama!

Covid-19 salgınının 1. yılı dolarken Sağlık Kurulu ve Bilim Kurulu, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin fikirlerini dikkate alacak bir zemin hazırlama aşamasına geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), pandemi süresince uzaktan eğitime yönelik birtakım arka plan hazırlıkları yapmaktaydı.

üniversite

Bu kez gündeme gelen bir diğer konu ise eğitim-öğretim elemanlarının ve öğrencilerin değerlendireceği online eğitim gidişatı hakkında bir anket hazırlamak oldu. YÖK'ün resmi sitesindeki duyuruya göre öğrencilerin ve öğretim elemanlarının değerlendirme sonucu doğrultusunda yüz yüze eğitime geçiş yapabilir.

istanbul üni

YÖK, “Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı" çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını" önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek. “Öğrenci" ve “akademisyenler"e yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor." ifadelerini kullandığı bir duyuruyu kendi resmi sitesinde yayınladı.

YÖK


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.