Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteler Açılacak mı? Bakan Koca'dan Yeni Açıklama Geldi!

Üniversiteler Açılacak mı? Bakan Koca'dan Yeni Açıklama Geldi!

YÖK'ün geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerine ve elemanlarına sunmuş olduğu online ile yüz yüze eğitime ilişkin değerlendirme anketinden sonra YÖK, Bilim Kurulu'ndan acil görüş talep etti. Yükseköğretim Kurulu konuyla ilgili çalışmalarını yürütürken yeni bir yanıt Sağlık Bakanlığı'ndan Fahrettin Koca tarafından geldi. 

YÖK'ün yazısında, "Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" istendi.

Bunun üzerine Bakan Koca, "Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüşüyor. Zannediyorum biz bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermiş olacağız. Ama şunu söyleyebilirim; şu an salgının geldiği seyir vakaların özellikle son iki hafta giderek bir artış içinde olduğu, mutasyonların giderek varlığını gösterdiği şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin uygulamalı eğitimler dışında bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini şimdiden söyleyebilirim." diye konuştu.


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.