Üniversiteler tarafından verilen transkript belgeleri artık hala öğrenci olan veya Ekim 2020’den itibaren mezun olan öğrenciler tarafından artık E-Devlet aracılığıyla sorgulanabilecek.
Kurulun, bu özellik üzerinde çalışırken başka üniversitelerin transkript belgelerini de inceleyip, bir taslak transkript oluşturdukları açıklandı. Bu taslağın bütün üniversitelere gönderilip, yetkililerin görüş ve önerileri alındıktan sonra belgenin bütün üniversitelere standart bir form olarak gönderildiği belirtildi.
Bilgilendirmede, hem YÖK’ün hem de üniversitelerin bilgi işlem sistemlerinin uyumu belirtilirken, aynı zamanda E-Devlet sisteminden transkript alımı için üniversitelerin veri girişlerini tamamlamasının altı çizildi.
Transkript, hem Türkçe hem de İngilizce olarak iki dilde alınabilecek. Ekim 2020’den önce mezun olan mezun öğrencilerin transkriptleri ise Üniversitelerin ek çalışmalarıyla E-Devlet’e yüklenecek. Bu yeni özellik, transkriptinize hızlı bir ulaşım sağlayacak.
Eğer sizde transkriptinize hızlıca bir bakmak istiyorsanız veya ihtiyacınız varsa, bunu YÖK’ün e-Devlet kapısı üzerindeki alanına giriş yapıp, ‘Transkript Belgesi Sorgulama’ kısmından ücretsiz ve hızlı şekilde yapabilirsiniz.