Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerinin Transkript Belgeleri E-Devlet'te

Üniversite Öğrencilerinin Transkript Belgeleri E-Devlet'te

Üniversiteler tarafından verilen transkript belgeleri artık hala öğrenci olan veya Ekim 2020'den itibaren mezun olan öğrenciler tarafından artık E-Devlet aracılığıyla sorgulanabilecek.

e-devlet

Kurulun, bu özellik üzerinde çalışırken başka üniversitelerin transkript belgelerini de inceleyip, bir taslak transkript oluşturdukları açıklandı. Bu taslağın bütün üniversitelere gönderilip, yetkililerin görüş ve önerileri alındıktan sonra belgenin bütün üniversitelere standart bir form olarak gönderildiği belirtildi. 

form

Bilgilendirmede, hem YÖK'ün hem de üniversitelerin bilgi işlem sistemlerinin uyumu belirtilirken, aynı zamanda E-Devlet sisteminden transkript alımı için üniversitelerin veri girişlerini tamamlamasının altı çizildi.

veri girişi

Transkript, hem Türkçe hem de İngilizce olarak iki dilde alınabilecek. Ekim 2020'den önce mezun olan mezun öğrencilerin transkriptleri ise Üniversitelerin ek çalışmalarıyla E-Devlet'e yüklenecek. Bu yeni özellik, transkriptinize hızlı bir ulaşım sağlayacak.

transkriptBunlara ek olarak, öğrencilerin İnternete ulaşabildiği her yerden kare kodlu ve barkodlu transkript belgesi alabileceği de açıklandı. Bu özellik, sahte transkript belgelerinin önüne geçmke için eklenmiş. Bu sayede, yetkili kurumlarda çalışan kişiler YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak  "Transkript Belgesi Doğrulama" kısmındaki barkod numarasıyla veya  YÖK uygulamasındaki kare kod aracılığıyla transkriptin gerçekliğini kontrol edebilecek.

transkript

Eğer sizde transkriptinize hızlıca bir bakmak istiyorsanız veya ihtiyacınız varsa, bunu YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alanına giriş yapıp, 'Transkript Belgesi Sorgulama' kısmından ücretsiz ve hızlı şekilde yapabilirsiniz.


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.