Öğrenci Kariyeri Banner

Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı Dünya Birincisi İftihar Öğrencisi

Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı Dünya Birincisi İftihar Öğrencisi

Fen lisesi öğrencisi Artun Özsoy, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı mühendislik kategorisinde dünya 1.lik elde etti.


2018 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda insan hareketlerini kopyalayarak, programlama bilgisi istemeden, değişik amaçlarla kullanılabilecek 'Çok Amaçlı Mobil Robot Kol' projesi ile Türkiye ikincisi olmuştu; ardından Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatında birinci oldu ve sırada Endonezya’da düzenlenecek olan Uluslararası Gençlik Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil etmek var.

tübitak
Projenin en özelliği ise herhangi bir programlama eğitimi gerektirmeden, basit mantıkta çalışan birçok amaçlı robot olmasıydı; belli bir mesafeden kontrol edilebilen bu robot kolun amacı, kimyasal yaralanmalara yol açabilen uygulamalarda zararı önlemek ve ağır malzemelerin taşınmasında ise gereken kuvveti sağlamak için kullanılabilmek üzere tasarlandı. 


Artun Özsoy’u yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.