Öğrenci Kariyeri Banner

UNESCO'nun 2020 Verilerine Göre Dünyanın En Çok Konuşulan Dilleri

UNESCO'nun 2020 Verilerine Göre Dünyanın En Çok Konuşulan Dilleri

UNESCO tarafından yapılan güncel araştırmalar, dünya üzerinde binlerce dilin kullanıldığına işaret ediyor. Bu dillerin bir kısmı dünya genelinde konuşulurken bir kısmı ise daha küçük bölgelerde konuşuluyor. Bu yazımızda sizler için son yapılan araştırmalara göre Dünya üzerinde en çok konuşulan dilleri derledik. İşte 2020 yılının verilerine göre Dünya üzerinde en çok konuşulan diller:

10. Fransızca

Dünya üzerinde konuşulan en romantik dil olarak kabul edilen Fransızca, Fransa dışında Haiti, Belçika, Ruanda, Kanada, Kamerun ülkelerinde de  konuşulmaktadır. 

9. Portekizce

12.Yüzyılda bağımsızlığını ilan eden Portekiz’in dili Vasco de Gama ve Prens Henry gibi kaşifler sayesinde tüm dünyaya yayılmıştır. Portekizce; Brezilya, Makau, Angola, Venezuela ve Mozambik ülkelerinde konuşulmaktadır.

8. Bengalce

Yaklaşık 150 milyon nüfusu olan  Bangladeş, Dünya üzerindeki en kalabalık ülkelerden bir tanesidir. Ülkenin resmi dili olan Bengalce'nin bu kadar çok konuşulmasın en önemli nedeniyse budur.

7.Malayca

 

6. Rusça

Listenin 6.sırasında yer alan Rusça, Rusya dışında Belarus, Kazakistan, Türkmenistan, Amerika gibi ülkelerde de konuşulmaktadır.

5. Arapça

Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerin ana dili Arapça dünyanın en eski dillerindendir. 246 milyon insanın konuşabildiği Arapçanın aynı zamanda Kuran dili de olması konuşabilen insan sayısını arttırmıştır.

4. Hintçe

Resmi dili İngilizce olan Hindistan'ın kendi öz dili olan Hintçe ise en çok konuşulan diller arasında 4. sıradadır.

3. İspanyolca

Geniş sömürgelerinden doğan sebeplerden dolayı İspanya'nın dili olan İspanyolca en çok konuşulan diller sıralamasında 3. sırada yer almaktadır.

 

2. İngilizce

Dünya dili olarak bildiğimiz İngilizce  en çok konuşulan dillerin arasında 2. sırayı alıyor. İngilizce en çok konuşulan dil olmasada en yaygın dil olma özelliğini taşımaktadır.

 

1. Çince

Dünya dilleri arasında en çok konuşulan dil Çince’dir. Dünya üzerinde 1.3 milyar insan Çince konuşmaktadır.



 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.