Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz Stok Fotoğraflar Bulabileceğiniz 8 Site

Ücretsiz Stok Fotoğraflar Bulabileceğiniz 8 Site

Dijital girişimci ve pazarlama blogger'ı Jeff Bullas’a göre, internet ortamında yayınlanan ve görsel barındıran makalelerin yüzde 94’ü daha fazla görüntülenme alıyor. Bu yüzden içeriklerimize fotoğraf eklemek çok önemli.

Unsplash

Unsplash, bünyesinde 300 binden fazla yüksek çözünürlüklü görsel barındıran, 50 binden fazla üyenin katkıda bulunduğu bir stok fotoğraf sitesidir.

Gratisography

Kendini “internet aleminin en ilginç ücretsiz stok fotoğraf sitesi” olarak tanımlayan Gratisography’de, eşi benzeri pek bulunmayan fotoğraflar barındırıyor. Bu site önümüze ince elenip sık dokunan koleksiyonlardan içerikler sunuyor.

Morguefile

Site, 1996 yılında profesyoneller ve öğretmenlerin işlerinde kullanmaları için ücretsiz fotoğraf alışverişi imkanı sunmak amacıyla kuruldu. Sitede fotoğrafçılığı hobi edinen amatörlerden profesyonellere kadar pek çok kişinin katkısı bulunmakta. Basit fotoğraflar istiyorsanız bu site çok işinize yarayacaktır.

Pixabay

Bünyesinde 2,3 milyondan fazla yüksek kaliteli ücretsiz stok fotoğraf, video ve müzik barındıran Pixabay'ın çok geniş bir veritabanına sahip olduğunu belirtmeliyiz. İçerik pazarlamacılarının ve blogger’ların epey işine yarayan stok fotoğraflar sunan bu sitenin bir diğer artısı ücretsiz vektörler ve çizimler sunmasıdır.

Stockvault

Stockvault’a da her gün yeni içerikler ekleniyor. Aynı zamanda Stockvault iyi bir arama motoruna sahip ve kategorilere göre tarama yapma açısından güzel organize edilmiş bir site olarak karşımıza çıkıyor.

Pexels

Pexels, geniş çaplı, iyi organize edilmiş ücretsiz stok fotoğraf koleksiyonunun yanı sıra bizlere ücretsiz stok videolar da sunmakta. Pexels, birçok blogger’ın kurtarıcı görsel kaynaklarından biri diyebiliriz.

Picjumbo

Pickjumbo, büyük ücretsiz stok fotoğraf sitelerinin fotoğraflarını sürekli reddetmesinden yorulan 24 yaşındaki bir fotoğrafçı tarafından kuruldu. Söz konusu site, ofis fotoğraflarından doğa fotoğraflarına; kış temalı fotoğraflardan çeşitli desenlere kadar geniş yelpazede ücretsiz stok fotoğrafı derli toplu şekilde kategoriler halinde sunuyor.

Pikwizard

Pikwizard, içeriğinde bir milyondan fazla fotoğraf barındırıyor. Geniş bir ücretsiz stok fotoğraf koleksiyonu sunmasının yanı sıra fotoğrafları indirmeden önce fotoğrafa metin eklemek vb. gibi basit düzenlemeler yapmanızı da sağlayan tasarım aracı sunuyor. Bu basit tasarım aracı da ücretsiz.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.