Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz İşaret Dili Eğitimi

Ücretsiz İşaret Dili Eğitimi

İşaret dili, işitme engelli bireylerin aralarında iletişim kurmak amacıyla kullandıkları el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan görsel bir dildir. Ülkemizde İşitme Engelliler Federasyon verilerine göre 2,5 milyon, Birleşmiş Milletler verilerine göre ise 3 milyon işitme engelli bulunmaktadır. İşaret dili bölgelere ve ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu yazımızda bahsedeceğimiz eğitim Türkiye’deki ulusal işaret dilini öğrenmeniz için temel bilgiler bilgileri vermeyi amaçlıyor.

İşaret Dili Eğitiminin Amacı

İşaret dili işitme engelli olmayanlar ile işitme engelli olanlar arasında kurulmuş bir köprüdür. El işaretleri ve yüz hareketlerinden oluşan birçok ifadeyi kullanarak iletişim kurulur. İşaret dilini öğrenmek zor değildir. İşaret dilini kullanan çalışanların iş dünyasında diğerlerine göre her zaman bir adım önde olduğunu göstermektedir.

İşaret dili öğrenmek ve anlamak yalnızca işitme engelli olanlar için değil, işitme engellilerle birlikte yaşayan ve onlarla iletişim kurmak isteyen herkes içindir. Bu online eğitim programı işaret dilini öncelikle iş dünyasından başlamak üzere toplumun tüm kesimlerine öğretmeyi amaçlamaktadır.

Eğitimde Neler Öğreneceksiniz? 

işaret dili eğitimi

Online eğitim işaret dili programına katılarak işaret dilinde bilmeniz gereken temel bilgileri öğreneceksiniz. Ayrıca şehirler, isimler, yemek siparişi verme, adres sorma gibi günlük hayatta ihtiyacınız olan ifadeleri de öğreneceksiniz

Eğitimin Konu Başlıkları

  • Türk işaret dilinin tarihçesi
  • Alfabe
  • Kelimeler ve fiiller
  • İletişim için gerekli cümleler

 

Eğitim Başlama Tarihi: 26 Nisan 2021

Eğitime kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız.


Öğrenci  Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.