Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler İçin Hangi Kariyer Hizmetleri Önemli?

Öğrenciler İçin Hangi Kariyer Hizmetleri Önemli?

Her yıl artık alışkanlık haline gelen UNIVERSUM en çekici işveren araştırması kapsamında 2021 senesi kapsamında üniversite öğrencilerinin en fazla ihtiyaç duyduğu kariyer hizmetlerini buradan sizinle paylaşmak isterim.

9 yıllık profesyonel iş hayatım boyunca İK kimliğimle ne mutlu ki her daim öğrencilerle sürekli etkileşim içerisinde oluyorum. Gerek üniversite işbirlikleri, gerek yetenek kazandırma, gerekse de kampüs etkinlikleri çerçevesinde çalıştığım kurumu temsilen öğrencilere fayda ve katkı sağlamaya özen gösteriyorum. Hali hazırda 1,1 milyon iş arayan üniversite mezunu olduğu düşünülürse elimden geldiğince genç yeteneklerin hayatlarına dokunmaya devam edeceğim.

Yukarıda bahsi geçen sıralamayı ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak "Öğrenci mentorluğu" içeriğini oluşturdum. 6 seans özelinde tasarlamış olduğum programı ilgi duyan öğrenci arkadaşlarımla buluşturmak isterim.

Rehberlik kapsamında akışı özetlemek gerekirse;

1) Karşılıklı tanışma & öz değerlendirme araçlarının tanıtımı (güçlü taraflar & gelişime açık yönlerin tespiti için)

2) Kişilik envanteri sonrası raporun yorumlanması & doğru CV hazırlamanın önemi (CV türleri, etkili CV hazırlamak için püf noktalar, CV'de olması ve olmaması gerekenler ile ilgili öneriler)

3) Başvuru tüyoları (mülakat öncesi yapılması tavsiye edilenler)

4) Mülakat tüyoları (mülakat esnasında yapılması tavsiye edilenler)

5) Mülakat simülasyonu (gerçek koşullarda deneyimin yaşatılması)

6) Mülakata yönelik yapılandırılmış geri & ileri bildirimler + profesyonel iş hayatına yönelik kariyer ipuçları

Bonus kısmı ise geleceğin başarılı insan modelini oluşturan T-İnsan kavramını (somut bir örnek aracılığıyla) ve üniversite hayatı için 25 farklı tüyoyu içeriyor.

Bu programa dahil olmak için benimle karcicio@hotmail.com mail adresinden iletişime geçmenizi rica ederim. Görüşmek ümidiyle... :)


Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.