Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'dan Türkiye'ye Ayrıcalık

Twitter'dan Türkiye'ye Ayrıcalık

Dünyada ilk defa Türkiye’de test edilen bu yenilik, ülkemizdeki kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.

Bugün itibariyle platforma gelen reaksiyon özelliğini görmek için Beğen düğmesine uzun süre basmanız yeterli olacak. Sonrasında, söz konusu tweet hakkında ne hissettiğinizi ifade eden bir emoji seçebilir ya da sadece beğenip haber akışınızda gezmeye devam edebilirsiniz.

İnsanlarla sohbetlerde, nasıl hissettiklerini hızlı bir şekilde göstermeleri için çabalayan platform; aynı zamanda içerik üreticilerinin de tweet’lerinin nasıl algılandığını daha iyi kavramalarına katkı sağlayacak.

Twitter reaksiyonları şimdilik yalnızca Türkiye’de kullanılırken; platformun kullanıcıları bu özelliğe iOS, Android ve Web üzerinden erişim sağlayabiliyor. Ayrıca şirketten gelen açıklamalara göre, yakında Reactions deneyimi diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Twitter platformu yeni reaksiyon özelliği ile alakalı olarak şu paylaşımı yaptı:

“Bir beğeni her zaman *tüm hisleri* karşılamadığından, insanlara bir Tweet hakkındaki duygularını hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji ekledik. Tepkiler ayrıca, bir Tweetin yanında (gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında) gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

Twitter çok çeşitli insanlara, kültürlere ve topluluklara sahiptir. Bu nedenle, evrensel olarak tanınan ve insanların Tweetler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık.

Bunu yapmak için, Tweetlerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların Tweetleri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik. Tweetlerde en çok kullanılan emojinin gülme emojisi olduğunu bulduk. Aynı zamanda çoğu insan bize ‘komik’, ‘destek’/’neşe’, ‘anlaşma’ ve ‘harika’ etrafında dönen tepkileri hem ifade etmeyi hem de almayı tercih edeceklerini söyledi.

İnsanların Tweetleri okurken hissettikleri en önemli duyguların ‘eğlenmiş’ ve ‘meraklı’ olduğunu belirledik. ‘Hayal kırıklığı’ ve ‘öfke’ aynı zamanda insanların Tweetleri okurken hissettikleri yaygın duygular olsa da ve bazı insanlar Tweetlere katılmadıklarını ifade etmek istese de şu anda bunları emoji reaksiyonları olarak dahil etmiyoruz. Amacımız her zaman herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve mevcut emoji setimizin sohbetleri nasıl etkileyeceğini görmek istiyoruz. Konuştuğumuz kişiler, bazı düşüncelerine olumsuz tepkiler almaktan endişe duyduklarını ve insanlar Tweetleri hakkında böyle hissederse, daha fazla bağlama izin veren diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini belirtti.”

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.