Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni İş Fikirleri

Yeni İş Fikirleri

1- Danışmanlık Şirketi Kurmak

Geleceğin iş modellerinden biride danışmanlık. İyi bildiğiniz bir konuda Freelancer olarak danışmanlık hizmeti vererek aylık geçiminizi sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda aylık 1000 TL ile aylık 7000 TL arası kazanan danışmanlar mevcuttur.

Geleceğin iş modeli kapsamında saymamızın sebebi ise işini freelancer olarak yapmak isteyenlerin sayısının artması ve iş verenlerin sürekli danışmanlık almak yerine uygun fiyata ihtiyacı olduğu konuda istediği danışmanı ayarlayabilme özgürlüğünün, teknoloji sayesinde artmasıdır.

2- Online Eğitim Sitesi Kurmak

Artık tek bir konuda yeteneği olanın iş bileni iş bulamayacağı bir çağa girdik. Eskiden 1 yetenek ile 3 farklı iş yapabilirken şimdi 3 yetenek ile 1 iş zor yapılabiliyor. İnsanlar daha fazla yetenek sahibi olabilmek için çevrimiçi kurslara yöneldi. Bu durumda online eğitimlerin popülerliğini arttırdı.

İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde, yolda seyahat ederken istediği eğitimi alabilmenin özgürlüğünü tattı. Bu alanda ki talebin ileride daha da artmasını bekliyoruz. Bildiğin bir konuda eğitim vermen sana çok iyi bir gelir kazandıracaktır. Online eğitim veren sitelere içerikler üretebilir ya da kendi online eğitim veren siteni kurabilirsin. Buna özel mobil uygulamanı geliştirebilirsin. Geleceğin iş modellerinden biride kesinlikle online eğitimler olduğu apaçık ortada.

3- Dijital Pazarlama Ajansı Kurmak

Dijital pazarlama son birkaç yıldır olağanüstü bir şekilde popülerleşti. Artık sokakta yürürken adres sorduğumuz kişinin dijital pazarlama uzmanı olma ihtimali çok yüksek. Ancak buna kesinlikle aldanmayın. Kendini geliştirmiş ve bu konuda bir şeyler yapmak isteyen dijital pazarlama uzmanı sayısı oldukça azdır. Nitekim büyük şirketler, kendini iyi geliştirmiş dijital pazarlama uzmanı arayışındalar.

Geleceğin iş fikirleri arasında yer alan Dijital Pazarlama Uzmanı olmak size çok yüksek gelirler sağlayabilir. Üstelik bu işi Freelancer olarak da yapabilirsiniz. Aylık gelirleri 5.000 TL ile 10.000+ TL arasında değişmektedir.

4- 3D Yazıcı Şirketi Kurmak

Bir ihtiyacınız olduğunda girersiniz google’a ve istediğiniz ürünü seçersiniz, şanslıysanız yarın değilseniz 1 hafta içinde kapınızda olur. Sizce de gelecek için çok ilkel değil midir bu yöntem ?

Geleceğin iş modellerinden biri 3 boyutlu yazıcı şirketi kurmak olacaktır. Teknolojinin gelişmesi ile insanlar kendi ihtiyaçlarını evde üretmek isteyecekler. Hatta kendi üretip kendi satmak isteyecek. 70’lerde İstanbul’dan arsa almak ile bugün 3D Yazıcı şirketi kurma fikri aynı yatırım potansiyeline sahiptir. Üstelik bu yatırımın geri dönüşü oldukça hızlı olacağa benziyor.

5- Youtuber Olmak

Neden geleceğin iş modellerinde bir Youtuber’lık olmasın ki ? Üstelik geliri yüksek ve şöhreti varken ? Geç kalmadık mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Görüntülü reklam yapılabilecek servisler yeni bir teknoloji çıkmadığı sürece devam edecektir. Çünkü şirketler bir şeyler üretir, insanlar bunu almak ister. O arada ki rekabeti sağlayacak, marka bilinirliğini arttıracak olan şey Dijital Pazarlama ve onunda detayı olan görüntülü reklamlardır.

Sende youtuber olarak sevdiğin konulardan bahsedebilir, sevdiğin işi yapabilirsin. Böylece sevdiğin işi yaparken bir yandan da para kazanabilirsin. Yani bugün geç kalmadın, yarında geç kalacağını sanmıyoruz.

6- Mobil Uygulama & Developer Olmak

Mobil uygulamalar son 6-7 yıldır hayatımızın vazgeçilmezi oldu diyebiliriz. Hatta öyle ki 10 yıllardır hayatımızdaymış gibi alışkanlık haline döndü. Sabah uyandın, telefonu eline aldın ve merhaba dijital çağ, hoş geldiniz mobil uygulamalar. Hayatımızın her alanında bu kadar çok mobil uygulama olması rekabetin arttığı ve daha da artacağı anlamına geliyor.

İyi bir developer olmak seni gelecekte birkaç adım öne taşıyacak. Bu işi de ister Freelancer olarak yapın isterseniz de kendi şirketinizi kurarak mobil uygulamalar geliştirmeyi hedefleyin.

Hatta bu konuda eğitimlerde verebilirsiniz. Geleceğin iş modellerinin arasında kesinlikle mobil uygulama geliştiricisi olmak yer alacaktır. Kazandığı aylık gelirler ise en az 5.000 TL ile 20.000+TL arasında yer almaktadır.

7- Stok Fotoğraf veya Video Çekmek

Görüntülü reklam ağlarından bahsetmiştim. Her geçen gün şirketlerin ve küçük start-up’ların sayıları artmaktadır. Rekabet fazla olduğundan reklam yarışları gün geçtikçe kızışmaktadır. Eskiden 1 reklamı TV’de 1 ay döndürürken şimdi belki de saat başı farklı reklamlar dijital mecralarda yerini aldı bile.

Stok fotoğraf ve video çekerek, senin fotoğraflarının veya videolarının içerik üreten dijital pazarlama uzmanları, blogerlar ya da youtuber’ların kullanmasını sağlayabilirsin. Üstelik bunu aktif bir işin varken pasif gelir elde etmek içinde kullanabilirsin. Kaliteli görsel veya videoların sayısı şuan ki potansiyeli karşılamakta oldukça yetersiz.

Geleceğin iş modellerinden biri kesinlikle stok fotoğrafçılık veya video çekmek olacaktır.

8- Web Seminer Platformu

Online eğitimlerin önemini ve iyi para kazandırdıklarından bahsetmiştim. Birde işin Web seminer vermek isteyen kişiler tarafı var. Onlara yönelik bir platform oluşturabilirseniz, isteyen istediği seminere online ortamda biletini alıp katılacaktır.

Online eğitimin farklı bir versiyonu olan bu web seminer işi güzel bir platform ile kesinlikle geleceğin vazgeçilmez işlerinden olacağa benziyor.

9- Sanal Asistan

Bu konuda önünüzde iki yol var aslında. Birincisi sanal asistan siz olursunuz ve 1. maddede belirttiğim danışmanlık hizmeti gibi faaliyetlerin daha basitini, dijital düzeyde gerçekleştirirsiniz. 2.si ise şirketlere, start-up’lara ya da kişilere özel, sanal asistan kodlarsınız. Böylece kişiselleştirilmiş bir yapay zeka ile insanlara danışmanlık sağlamış olursunuz.

Biraz zor olsa da dünyanın geleceği noktalardan biri kesinlikle Kişiselleştirilmiş Sanal Asistan olacaktır.

10- Transkripsiyon Hizmeti

Transkripsiyon, ses dosyalarını aldığınız, dinlediğiniz ve yazılı içeriğe dönüştürdüğünüz yerdir. Günümüzde podcastler oldukça popülerleşti. Bazen sesli dinlediğimiz şeylerin yazılı olarak da orada olmasını isteriz. Youtube için sesli ve görsel olarak yer alan bir içeriğin birde altyazısı olmasını isteyebiliriz nitekim buna ihtiyaç duyan işitme engelli insanların olacağını da düşünürsek. İşte Transkripsiyon hizmeti sayesinde bu tür içeriklere alt yazı ekleme işlemi yapabilirsiniz. İlerde bu iş o kadar popüler olacak ki kendi işletmenizi kurabilir sektörde öncü olabilirsiniz. Bir düşünün derim 

11- Nesnelerin İnterneti Hizmeti

Büyük fabrikalar, şirketler, holdingler ve hatta devletler. Nesnelerin interneti herkese kolaylık sağlamanın yanında verimliliği en üst düzeye çıkarmanın bir yolu. Bu alanda hizmet veren bir girişimi başlatabilirsiniz.

 

 

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.