Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'dan Siber Zorbalıkla Mücadele İçin Yeni Adım!

Twitter'dan Siber Zorbalıkla Mücadele İçin Yeni Adım!

İnternetteki en büyük problemlerinden biri olan siber zorbalık, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. İnsanlar birbirlerine karşı düşünmeden hareket ederek, haksız yere suçlamada bulunuyor. Bu zorbalığın farkında olan sosyal medya platformları, önüne geçmeye çalışıyorlar. En son adım ise Twitter’dan geldi. Twitter siber zorbalığı önlemek için “yeniden düşün” özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

Siber zorbalık

Siber zorbalık içeren tweetleri önceden belirleyebilen bu özellik, bazı kullanıcılar tarafından denenmeye başlandı. Belirlenen tweetler, kullanıcılara bildirim olarak göndermeden önce gitmiş oluyor. Bu bildirimlerle kullanıcıların yazdıklarını gözden geçirmelerini sağlayarak uyarıyı dikkate almaları amaçlanıyor. Bu özelliğini daha geniş kitlelere duyurmaya hazırlanan Twitter'ın, denemelerinde elde ettiği başarı %34 oranında. Popüler olan uygulama Twitter’ın bu yeni özelliğinin Türkiye’ye gelmesi ise hala belirsizliğini koruyor.

 

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.