Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'dan Blogları Tarihe Karıştıracak Özellik!

Twitter'dan Blogları Tarihe Karıştıracak Özellik!

Twitter, floodların yerini alacak ve blog yazılarıyla yarışacak yeni özelliği Notlar’ı kullanıcıların beğenisine sundu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar uzun yazılarını kolayca Twitter’da paylaşabilecek.

Twitter, geçtiğimiz hafta işletmelerin profillerine konum eklemesine imkân veren ‘Location Spotlight’ isimli özelliğini duyurmuştu. Şirket, bu hafta ise Twitter’ı kökten değiştirebilecek bir özelliğini açıkladı.

Flood'lar Tarihe Karışıyor

Notlar (Notes) adıyla tanıtılan bu özellik, Twitter’ın uzun yıllardır ayrılmaz bir parçası olan ‘flood’ların tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Kullanıcıların istedikleri kadar uzun metinler oluşturabilmesine olanak sağlayan Notlar'a, metinlere ek olarak tweetler, fotoğraflar, GIF’ler ve videolar da eklenebilecek.

Twitter’da bilgi paylaşımını kolaylaştırması kullanılan özellik ayrıca yazdığınız bu uzun yazıların daha kolay erişilebilmesine de imkan tanıyor.

Yetkililerin açıklamasına göre şu anda birkaç yazar ile test edilen bu özellik, şimdilik ülkemizde kullanılamıyor ancak VPN kullanarak yazarların hazırladığı notları okuyabilirsiniz.

Twitter bu hamlesiyle hem platformun yıllardır sahip olduğu ‘flood’ kültürüne hem de bloglara adeta savaş açmış olacak.

Notlar şu anda sadece sınırlı sayıda kullanıcı tarafından hazırlanabiliyor ve şimdilik yalnızca ABD’deki kullanıcılar tarafından okunabiliyor. 

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.