Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye, Uzay Havasını Araştırmak İçin Uygulama Merkezi Açıyor!

Türkiye, Uzay Havasını Araştırmak İçin Uygulama Merkezi Açıyor!

Türkiye, uzay havasını araştırmak için uygulama merkezi açıyor.

Türkiye Uzay Ajansı'nın Milli Uzay Programı dahilinde belirlediği hedefler arasında ''uzay havası araştırması'' için hazırlanıyor. Araştırmalar için Uzay Havası Uygulama Merkezi (UHUM) kuruluyor.

Araştırmalara 2025 Yılında Başlanacak! 


Türkiye Uzay Ajansı, Milli Uzay Programı içinde olan "Uzay havası ya da meteorolojisi olarak tabir edilen alana yatırım yaparak uzaydaki yetkinliği artırmak" hedefini ulaşmak için çalışmalara başlama kararı verdi.

Uzayın atmosferi ve çevresel koşullarıyla ilgili araştırmalara odaklanan Uzay Havası Uygulama Merkezi (UHUM) kuruluş aşamasına geçiyor. 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanan UHUM'un, uzay havası takibi, yakın uzay nesnelerinin izlenmesi ve uzay ortamı simülasyonları gibi hizmetler arasında koordinasyon sağlaması bekleniyor.

Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, uzay atmosferini incelemek amacıyla merkezler ve projeler oluşturuyor. Türkiye ise bu alandaki bilimsel araştırmaları desteklemek ve astrofizik çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla UHUM'u kurma kararı aldı.

Yeni kuruluşun uluslararası iş birliği faaliyetlerini yürüterek uzayda gerçekleştirilecek deneylere dair projelerin oluşturulmasına öncülük etmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, yapılan araştırmaların akademik çalışmaları desteklemesi ve bilimsel alanlarda yeni bulguların elde edilmesine katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.