Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı!

KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak'ın duyurusu sonrası bekleyen yüz binlerce üniversite öğrencisi için açıklandı.

2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, e-Devlet üzerinden sonuç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının artık erişime açık olduğunu duyurdu.

KYK Burs Başvuru Sonuçları Sorgulama.


KYK burs başvuru sonuçlarına ulaşmak için öğrenciler, e-Devlet üzerinden ''Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama'' ekranını kullanabilirler.

KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?


KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarına göre destek almaya hak kazanan öğrencilere, normal öğrenim süresi boyunca ödemeler yapılır. İlk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başında ödemeler başlar. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ila 10'uncu günleri arasında ödeme yapılır.

Ayrıca, öğrenciler kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden ödeme yapılacak Ziraat Bankası şubelerini öğrenerek veya bankamatik kartlarını ilgili bankadan temin ederek ödemelerini alabilirler.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.