Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye Uzay Ajansından Heyecanlandıran Paylaşım

Türkiye Uzay Ajansından Heyecanlandıran Paylaşım

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) uzun süredir sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmıyordu. Ancak son günlerde yaptığı bir paylaşım herkesi oldukça heyecanlandırdı. Samanyolu Galaksisi, Ay ve Jüpiter’in görüntülerini içeren paylaşım 9 Şubat 2021 tarihini işaret ediyor. TUA tarafından paylaşımla alakalı herhangi bir açıklama yapılmaması, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ise paylaşımı alıntılayarak “ Hazır mısınız?” demesi kullanıcıların heyecanını daha da arttırmış durumda.

uzay

Türkiye Uzay Ajansı 13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile kurulmuştu. Daha sonra “Milli Uzay Programı”nın hazırlanması ile çalışmalarına aktif olarak başladı.

Paylaşımda “İstikbal Göklerdedir” etiketinin kullanılması birçok kullanıcı tarafından uzay araştırmaları ile ilgili bir keşfin açıklanacağı şeklinde yorumlandı. TUA tarafından yapılan paylaşıma buradan ulaşabilirsiniz.


Egehan Uğraş

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.