Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye, Schengen Vizesi Kolaylığı için Avrupa Birliği ile Anlaştı!

Türkiye, Schengen Vizesi Kolaylığı için Avrupa Birliği ile Anlaştı!

Son zamanlarda Türk vatandaşların yaşadığı Schengen vizesi sorunları için Türk hükümeti yeni bir adım attı. Özellikle öğrenci ve iş insanlarına vize kolaylığı sağlanması için Avrupa Birliği'yle görüşme gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin daha kolay Schengen vizesi alması için Avrupa Birliği ile Türkiye anlaşmaya vardı.

Türk Hükümeti Schengen Vizesi İçin Avrupa Birliği ile Anlaşmaya Vardı!

Birçok Avrupa ülkesine seyahat etme imkanı sağlayan Schengen vizesine ulaşmak son zamanlarda daha da zorlaşmıştı. Turizm ve iş amacıyla alınabilen Schengen vizesinin seyahat süresi ise 90 gün!

Hürriyet tarafından yapılan habere göre artan vize alma problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla Avrupa Birliği ve Ankara, öğrencilere Schengen vizesi alma konusunda kolaylık sağlamak için ilk adımı attı.

Yapılan görüşmeler sonucunda Avrupa Birliği ve Ankara arasındaki ilişkiler pozitif bir yönde gelişti. Geçtiğimiz hafta AB'nin genişlemeden sorumlu olan komiseri Oliver Varhelyi'ın Türkiye ziyareti sırasında vize problemi hakkında yapılabilecekler değerlendirildi. 

Öğrencilere Schengen vizesi almaları konusunda kolaylık sağlanacağı konuşulurken çoklu vize verilme ihtimali de gündeme geldi. Öğrenciler, çoklu vize sayesinde vizenin geçerlilik süresi boyunca istedikleri Schengen ülkesine seyahat edebilecek.

Türk hükümeti ve Avrupa birliği sadece öğrenciler için değil turistik amaçlı alınan vizeler için de kolaylık sağlamaya hazırlanıyor. 

Görüşmelerin temel amacı, vize alma konusunda yaşanan problemleri en aza indirmek ve özellikle öğrencilerin vize almalarını sağlayabilmek. Ayrıca turistik vizeler için de büyükelçilik çalışmalarını sürdürüyor.

Schengen vizesi için büyükelçiliklere gitmeden online başvurular ile hızlı sonuç almak hedefleniyor. Böylece vatandaşlar kolay bir şekilde vize başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu konu için ise hızlı sonuç alınan Macaristan örneği üzerinde duruluyor.

Macaristan, özellikle turistik vize konusunda Türkiye'ye kolaylık sağlayan ülkelerden biri. Vatandaşlar vize almak için konsolosluklara gitmeden online olarak vize başvursu yapabiliyor. Böylece vize süreci daha hızlı ve daha efektif bir şekilde ilerleyebiliyor.

Vize serbestliği için de çalışmalar hızlandı. Paylaşılan resmi verilere göre 2022 yılında Türkiye'de 778 bin Schengen başvurusu yapıldı. Başvuruların yüzde 15'i ise reddedildi.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.