Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin Z Kuşağı Stres Seviyesiyle 10 Ülkeyi Geride Bıraktı!

Türkiye'nin Z Kuşağı Stres Seviyesiyle 10 Ülkeyi Geride Bıraktı!

McKinsey Sağlık Enstitüsü (MHI) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada gençlerin stres seviyeleri ölçüldü. Araştırma sonuçlarına göre, gündemdeki olaylar yüzünden en çok stres yaşayan gençlerin Türkiye'de yaşadığı tespit edildi.

McKinsey Sağlık Enstitüsü (MHI), 10 ülkeden 18-24 yaş aralığında olan Z kuşağının katılımıyla gerçekleştirdiği “Europe Gen Z Brain Health” araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Türkiye’nin de yer aldığı araştırmada aralarında iklim krizi ve Ukrayna savaşının da olduğu global meseleler hakkında gençlerin stres seviyesi ölçüldü.

Dertleşme Konusunda da Zirvedeyiz!

6 bin Z kuşağı temsilcisiyle gerçekleştirilen araştırmaya belirli konularda karşılaştırma yapabilmek adına diğer kuşaklardan da 4 bini aşkın kişi katıldı. Sonuçlara göre iklim krizi ve Ukrayna savaşı hakkında en fazla stres hisseden Z kuşağı temsilcilerinin Türkiye’de yaşadığı tespit edildi.

Verilere göre Ukrayna savaşının yarattığı stres ortalaması yüzde 41 iken Türkiye’de bu oran yüzde 51 olarak gözlemleniyor. Benzer şekilde global olarak küresel iklim krizinin stres yarattığını belirtenlerin ortalaması yüzde 47 oranında iken Türkiye’de bu oran yüzde 68 olarak belirlendi. Tüm bunların sonucunda ise gençlerin yüzde 25’i son 3 yılda akıl sağlığının kötüye gittiğini ifade ediyor.

Dünya ortalamasını aştığımız bir diğer konu ise derdini anlatma oldu. Araştırmaya Türkiye’den katılan gençler arkadaşları ve psikologla sıkıntılarını paylaşma konusunda daha rahat olduklarını dile getirmiş.

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 67’si dertlerini arkadaşlarına, yüzde 59’u doktor ya da terapistine, yüzde 49’u aile üyelerine, yüzde 43’ü iş arkadaşlarına, yüzde 30’u din adamlarına, yüzde 25’i de yöneticilerine anlatmakta oldukça rahatlar.

 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.