Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify Abone Sayısını Açıkladı!

Spotify Abone Sayısını Açıkladı!

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformları arasında yer alan Spotify, 2022'nin üçüncü çeyreğine ilişkin mali durumunu açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamalar platformda büyüme olduğunu gösteriyor olsa da sonuç yatırımcıları memnun etmedi. Açıklamalara paralel olarak Spotify hisselerinde yüzde 6'lık düşüş yaşandı.

Spotify tarafından yapılan açıklamalara göre premium abone sayısı, son çeyrekte 195 milyona ulaştı. Bu duruma bakılırsa Spotify son 3 ayda 7 milyon yeni abone kazandı. Şİrket, son çeyrekte 200 milyon abone sayısına ulaşacağını tahmin ediyor.

Son rakamlarla birlikte platformun toplam kullanıcı sayısı 456 milyon seviyesine ulaşmış oldu. 

Kar Marjında Düşüş Var!

Platformun son 3 aylık mali raporunda, kar marjında düşüş görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yüzde 26,7 olarak kayıtlara geçen brüt kar marjı, bu yıl yüzde 24,7 olarak açıklandı. Şirkete göre kar marjının düşmesinin nedeni, müzisyenlere ödenen telif hakkı ücretlerinin artmasından kaynaklanıyor.

Spotify, podcast yayınlarına da müzikler kadar önem veriyor. Son üç aylık periyotta 300 bin yeni podcast yayınının platformda yer almaya başladığını açıklayan yetkililer, anlık podcast sayısının 4,7 milyona ulaştığını da belirttiler.

Üstelik şirkete göre podcast yayınları, gelirler için de oldukça önemli bir konumda. Spotify, podcast cephesindeki büyümenin yüzde 10'un üzerinde olduğunu açıkladı.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.