Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin Oyun Alışkanlıkları Belli Oldu!

Türkiye'nin Oyun Alışkanlıkları Belli Oldu!

Türkiye’deki oyuncuların oyun oynama alışkanlıklarını ve tercihlerini gösteren araştırma, ülkemizde en çok tercih edilen oyun türünden kimin hangi platformda oyun oynadığına kadar birçok detayı gözler önüne seriyor.

Oyun oynamak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlaca seviliyor. Pek çok oyuncu için oyunlar, hayatın zorluklarından kaçış noktası ve insanlarla sosyalleşmek için bir mecra haline geldi. Özellikle pandemi döneminde eve kapanan insanlar, hayatın monotonluğundan kaçmak için oyunlardan yardım aldı.

Elde edilen verilerine göre Türkiye’de oyuncuların %35’lik kısmı günde 1-2 saatini oyunlara ayırırken 6 saatten fazla oyun oynayanların oranı ise sadece %3 ile sınırlı kalıyor. Oyun oynayan kişilerin gün içinde en çok oyun oynadıkları zamanın ise akşamları olduğu yine bu araştırmada elde edilen veriler arasında yer almakta.

Katılımcıların %69 gibi büyük bir çoğunluğu, pandemi nedeniyle oyun oynama sürelerinin arttığını ya da oyun oynamaya başladıklarını söylüyor.

Şu anda oyun dünyası rol yapma, aksiyon oyunlarına ve rekabetçi online oyunlara doğru yönelmeye başlasa da ülkemizde en çok tercih edilen oyun türü bulmaca oyunlarının olduğu açıklandı. %59 gibi ezici bir çoğunluk tercihini bulmaca oyunlarından yana kullansa da %47’lik bir kesim de oyun dünyasının trendlerini takip ederek aksiyon oyunlarını oynamaktan keyif alıyor.

Oyuncuların %35’lik bölümü oyunları “iyi vakit geçirmek ve eğlenmek” için oynadıklarını belirtiyor. Rekabetçi oyunların oynanmasındaki temel sebep olarak kazanma duygusunu tatmak isteyenlerin ise %17’lik kesim olduğu bu araştırmada karşımıza çıkıyor. %2’lik bir kesim ise oyunları “sosyalleşmek” için oynadıklarını dile getiriyor.

Ülkemizde oyun fiyatlarının son dönemlerdeki artışı nedeniyle katılımcıların %81’lik bir kısmı tercihini ücretsiz oyunlardan yana kullanıyor. YouTube ve Twitch üzerindeki oyun yayıncılarının yorumları ve incelemeleri ise %12’lik bir kesimin oyun alırken dikkat ettiği nokta oluyor.

Oyun dünyası küresel olarak her ne kadar bilgisayar ve konsolları için yüksek grafikli ve gerçekçi açık dünya aksiyon oyunlarına yönelmiş olsa da ülkemizde çoğu insan mobil cihazlardan bulmaca ve strateji oyunlarını tercih ediyor. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.