Öğrenci Kariyeri Banner

Burger King, İlk Vegan Mağazasını Açtı!

Burger King, İlk Vegan Mağazasını Açtı!

Burger King, ilk vejetaryen şubesini İspanya'da açtı. 

Burger King İspanya, Madrid’de bulunan Paseo del Prado şubesini bir aylığına yüzde 100 etsiz ürünler satacak bir bayiye dönüştürdü. Zincirin resmi İspanyol Twitter hesabından “Vurger King” ismiyle duyurulan şube, bir aylık süre zarfı boyunca sadece etsiz, vejetaryen yemek ve içecek seçenekleri sunacak. Şubeye gidenler, Burger King’in pek çok klasik lezzetinin vejetaryen versiyonlarını deneyimleme şansını yakalayacak. 

Vurger King projesi için Burger King'in; Unilever’ın sahibi olduğu, menüdeki bitki bazlı alternatifleri de sağlayan Hollandalı marka The Vegetarian Butcher ile işbirliği yaptığı bilgiler arasında yer alıyor.

Tamamen yeşil bir temayla dekore edilen şubede müşteriler; tamamıyla vejetaryen olan menüde bitki temelli Whopper, vegan tavuk kanadı ve Long Chicken’ın etsiz versiyonu olan Long Vegetal gibi seçenekler arasından seçim yapabilecek. Şubede satılan bütün ürünler et içermemeleri sebebiyle vejetaryenken, mayonez içermeleri sebebiyle burger ve sandviçler veganlar için uygun değil; ancak vegan olmayan ürünleri de isteğe göre özelleştirip vegan bir hale getirmek mümkün olacak.

Burger King'in İspanya ve Portekiz'deki işletmecisi Restaurant Brands Iberia'nın genel müdürü Borja Hernández de Alba, “Hem beslenmelerini sebze ürünlerine dayandıran hem de et yiyen ancak tüketimini azaltmak isteyenlere ulaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.