Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin En Popüler Dizi ve Film Platformları Açıklandı!

Türkiye'nin En Popüler Dizi ve Film Platformları Açıklandı!

JustWatch, Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler listesinden sonra 2023'ün ikinci çeyreğinde en popüler olan dizi ve film platformlarının listesini yayınladı. 

Ücretli olan online dizi ve film platformlarının geçmişi çok uzun olmasa da Türkiye ve dünyada büyük bir rekabete yol açmış durumda.

Türkiye'de en çok izlenen platformların başında yerli platform BluTV gelirken onu en çok tercih edilen online platform olan Netflix takip ediyor. Rekabetin büyük bir kısmı bu iki platform arasında sürerken diğer platformlarda JustWatch'ın listesinde yer aldı. 

Türkiye'nin En Popüler Dizi ve Film Platformları!

  1. BluTv %38
  2. Netflix %27
  3. Prime Video %19
  4. Disney+ %8
  5. Mubi %4
  6. Diğer %4

Yılın ilk çeyreğini de ikinci sırada kapatan Netflix, %27'lik pazar payıyla ikinci çeyrekte de yerini korumayı başardı. 

Yılın ilk çeyreğinde de %38 pazar payına sahip olan BluTv uzun bir süredir Türkiye'nin en çok izlenen platformu. Ancak pazar payı 2021'de  %42 olan platformda da bir düşüş söz konusu. 

MUBİ de bir önceki çeyreye göre yerini korumayı başardı. 2021'de %7'lik paya sahip olan MUBİ, son üç ayı  %4'lük pazar payıyla tamamladı.

Covid 19 ile birlikte evlere kapanan insanlar arasında online dizi ve film platformlarına talep artmıştı. 2021'de ve günümüzde paylaşılan verilere baktığımızda platformların pazar payında ufak olsa da bir azalma olduğunu söyleyebiliriz.

Covit 19'dun Zirve Yaptığı 2021 Yılında En Popüler Dizi ve Film Platformları!

  1. BluTv %42
  2. Netflix %29
  3. Prime Video %19
  4. Mubi %7
  5. Diğer %3

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.