Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin En Çok Büyüyen İlk 100 Şirketi Açıklandı

Türkiye'nin En Çok Büyüyen İlk 100 Şirketi Açıklandı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı. Vodafone Business sponsorluğunda, TOBB ve TEBAV ortaklığıyla yapılan araştırma sonucunda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında konumu İstanbul’da bulunan cirosunu 2 yıl içinde %5.808 oranında arttıran Tripenia Bilişim Turizm A.Ş. firması ilk sırada yer aldı.

Şirketler Türkiye’den 13 Kat Fazla Büyüdü

Listede 32 ayrı sektör bulunup, 29 farklı şehirden katılımları dikkat çekti. İlk 100 şirketin Türkiye’den 13 kat daha fazla büyüdüğü belirtilmiştir. En hızlı büyüyen şirketler İstanbul’da 33, Ankara’da 14, İzmir’de ise 9 olarak belirlenmiştir.

Şirketler Türkiye’den 13 Kat Fazla Büyüdü

İlk 3 Şirket;

Konumu İstanbul olan Tripenia Bilişim Turizm A.Ş .firması %5.808 oranıyla birinci sırada yer almıştır. İkinci sırada ise konumu Ankara’da olan Türktem Bilişim İnşaat LTD. ŞTİ %2.543 oranıyla listeye girmiştir. Son olarak üçüncü sırada Antalya konumlu olan Finder Yangın Güvenlik Elektronik Sistemler A.Ş. listede yerini almıştır.

Ticaret Bakanı: Tüm Şirketlerimizi Milli Servetimiz Olarak Görüyoruz

Ticaret Bakanı: Tüm Şirketlerimizi Milli Servetimiz Olarak Görüyoruz

Ticaret Bakanı Mehmet Kuş’un da katıldığı etkinlikte, yeni destek mekanizması hazırlığında olduklarını belirtti. Ekonomik gelişme ve kalkınmanın can damarı olduğuna işaret eden, Mehmet Kuş “Bir ülkede girişimci sayısı ve buna bağlı olarak kurulan şirket sayısı arttıkça, ekonomik büyüme de ivme kazanmaktadır” dedi. Mehmet Kuş “Biz başta bu 100 şirket olmak üzere tüm şirketlerimizi ve markalarımızı milli servetimiz olarak görüyoruz. Bu şirketler büyüdükçe ekonomimiz büyüyecek, ekonomimiz büyüdükçe ülkemiz dünya ekonomisi içerisinde daha üst sıralara tırmanmış olacaktır. Ticaret Bakanlığı olarak her bir girişimcimize ya bir yol açacağız, ya bir yol bulacağız ya da yol göstereceğiz. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır” diye konuştu.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy “Ülke ekonomisinin can damarı olan KOBİ’ler, toplam işletme sayısının %99,9’unu oluşturuyor” ifadesini kullandı. Ayrıca Türkiye ilk 100 çalışması dahilinde Vodafone programa başvuran ve kazanan firmalara dijital pazarlama ve e-ticaret ürünlerini ücretsiz olarak sunuyor.

En Fazla Yoğunluk Bilgisayar Alanında Oldu

En Fazla Yoğunluk Bilgisayar Alanında Oldu

İlk 100 listesinde 32 farklı sektörden en fazla yoğunluk bilgisayar programları ve danışmanlık alanında olduğu belirtildi. Büyüyen 100 şirketten 76’sı ise 78 farklı ülkeye ihracat yapmaktadır. İhracat yapılan ülkeler arasında en çok dikkat çeken 25 şirketin ihracat yaptığı Almanya göze çarpıyor.

CEO’ların Ortalama Yaşı 42 Oldu

CEO’ların Ortalama Yaşı 42 Oldu

CEO’ların Ortalama yaşı 42 ve %10’luk kısmını kadın yöneticiler oluşturuyor. Aynı zamanda 2021 yılında Türkiye'de en çok büyüyen ilk 100 şirketin karar alıcı mevkilerindeki kişilerin eğitim seviyelerinin yüksek olması dikkat çekti. Araştırmalar sonucunda listede bulunan 85 şirketin sorumluları en az üniversite mezunu.


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.