Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ten Üniversitelere Uyarı: Sınavlar Yüz Yüze Olsun

YÖK'ten Üniversitelere Uyarı: Sınavlar Yüz Yüze Olsun

Yılın başında okulların açıldığı zamana göre vaka sayılarının oldukça artmış olmasından dolayı öğrencilerde online sınav beklentisi oluşmaya başladı. YÖK de dün yapmış olduğu açıklamalardan bu konuya değindi. Üniversitelere sınavların yüz yüze yapılması konusunda uyarıda bulundu. 

Yılın başında yüz yüze yapılması planlanan üniversite eğitimlerinde üniversitelerin duruma göre eğitimi online'a çevirme yetkileri bulunuyor. Bu da bazı öğrencilerde online eğitime geçilmesi konusunda beklenti oluşturuyor. 

YÖK: Yüz Yüze Sınavlara Bir Engel Bulunmuyor

YÖK: Yüz Yüze Bir Engel Bulunmuyor

Bazı üniversitelerin YÖK'e sınavların yüz yüze mi yoksa online bir şekil de mi yapılacağı konusunda bilgi almak amaçlı başvurada bulundu. 

"31 Ocak 2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, küresel salgında ülkemizde yaşanan normalleşme süreci ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla yüz yüze eğitime geçildiği ve sınavların yüz yüze yapılmasına engel hususların bulunmadığı, uygulamada birlik sağlama açısından örgün öğretim programlarında ara, dönem sonu ve bütünleme sınavlarının yüz yüze düzenlenmesi, il özelinde sınavların belirlenmiş olan takvimde yüz yüze yapılmasına engel herhangi bir durum olması halinde sınavların çevrim içi yapılması yoluna gidilmeyip ertelenmek suretiyle ileri bir tarihte yüz yüze yapılmasının üniversitelere hatırlatılması uygun görülmüştür."

Bahar Dönemi Online Olacak Mı?

Bahar Dönemi Online Olacak Mı

Henüz YÖK ya da benzeri  bir kurumdan bahar dönemi konusunda bir açıklama gelmemiş olsa da herhangi bir değişiklik olmaması durumunda bahar dönemi yüz yüze yapılacaktır. Bu konuda da tıpkı sınavlarda olduğu gibi üniversitelerin online eğitime geçme konusunda karar verme yetkileri bulunuyor. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.