Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de En Kirli Havaya Sahip İller Açıklandı!

Türkiye'de En Kirli Havaya Sahip İller Açıklandı!

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun hazırladığı Kara Rapor'da Türkiye'de en kirli havaya sahip iller duyurudu.

Temiz Hava Hakkı Platformu tarafından hazırlanan "Kara Rapor"un beşincisi yayınlandı ve bu raporda, Türkiye'deki hava kalitesi hakkında kapsamlı bir değerlendirme yer alıyor.

İnsan Sağlığı İçin Tehdit Oluşturuyor!

Raporda havası en kirli 5 kent olarak Batman, Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya olduğu belirtildi. Yıllık partikül madde değerleri ortalaması, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği kılavuz değerinin 5 ila 8 katı seviyesinde ve bu illerde 200'den fazla günde ulusal limit değerinin üstünde hava kirliliği ölçüldüğü tespit edildi.

Raporda Batman'da yaşayanların, 2021 yılının 326 günü kirli havaya maruz kaldığı kaydedilirken, araştırmacılar Batman'ın hava kirliliği seviyesinin bölgedeki insanların sağlığı için endişe verici bir boyutta olduğu belirtiliyor.

Iğdır da son 6 yıldır en kirli iller arasında en üst sıralarda yer alıyor. Raporda konutlarda yakılan kömürün yol açtığı hava kirliliğine ek olarak bir diğer önemli nedenin ise yoğun uluslararası karayolu trafiği ve mal taşımacılığı olduğu ifade ediliyor. Iğdır'da yaşayanların kükürtdioksit açısından çok kirli bir hava soluduğu aktarılıyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.