Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Zamanların En İyi 10 TEDx Konuşması!

Tüm Zamanların En İyi 10 TEDx Konuşması!

TED (Technology, Entertainment, Design) farklı alanlarda üst düzey nitelikte insanların buluştuğu ve bilgi alışverişinde bulunduğu bir konferanstır. Her iki yılda bir Kaliforniya, ABD’de gerçekleşen bu konferans 1990 yılından beri kesintisiz devam ediyor. TED’in yanına iliştirilen “x” ifadesi de bu fikir özgürlüğünü temsil ediyor.

İşte Tüm Zamanların En İyi 10 TEDx Konuşması:

1- Sam Berns, TEDxMidAtlantic

17 yaşında olan Sam Berns, bando takımında trampet çalmak isteyen bir öğrencidir. Ancak bunun önüne geçen bazı engelleri olduğunu söylüyor. Progeria hastası olan Berns, çalması gereken trampet düzeneğinden yalnızca 5 kilogram daha ağırdır.

2- Lara Boyd, TEDxVancouver

“Nasıl öğreniriz?” ve “neden bazılarımız diğerlerinden daha kolay öğrenir?” sorularını cevaplamak için araştırmalar yapan Boyd’un sözlerine mutlaka kulak vermelisiniz.

3- Josh Kaufman, TEDxCSU

Girişimci Josh Kaufman, kızı Lela doğduktan sonra “yeni bir beceri kazanmak ne kadar sürer?” sorusunun cevabını aradığı süreci ve uyguladığı öğrenme tekniğini anlatıyor.

4- Mel Robbins, TEDxSF

Motivasyon konuşmacısı, avukat, televizyon ve radyo sunucusu Mel Robbins, 'İstediğiniz herhangi bir şeyi nasıl elde edersiniz?' sorusunu sizler için yanıtlıyor.

5- Chris Lonsdale, TEDxLingnanUniversity

Chris Lonsdale, “herhangi bir dili altı ayda nasıl öğrenirsiniz?” başlıklı konuşmasında öğrenme yöntemlerinizi yeniden düşündürecek bir bakış açısı sunuyor.

6- Malavika Varadan, TEDxBITSPilaniDubai

Yapılan her yeni konuşmanın yeni bir mental bağ olduğunu söyleyen Malavika Varadan, herhangi biriyle iletişim kurmaya başlayabilmenin 7 yolunu açıklıyor.

7- Amy Morin, TEDxOcala

Güçlü bir zihnin arkasında yatan özellikleri sıralayan Amy Morin, “kötü alışkanlıkların bize maliyeti nedir?” sorusunu yanıtlıyor.

8- Mariana Atencio, TEDxUniversityofNevada

“Sizi özel kılan ne?” sorusunu cevaplayan NBC haber muhabirliği yapan Mariana Atencio, işi dolayısıyla bütün dünyayı geziyor ve her milletten pek çok insanla röportaj yapıyor. Topladığı bilgiler ve kendisinin de sahip olduğu göçmen deneyiminin etkisiyle bir slogan oluşturuyor: “Hepimizin tek ortak noktası insan olmak”.

9- Adam Leipzig, TEDxMalibu

Adam Leipzig, 10 dakikalık bir konuşmanın içinde hayatınızın amacını bulmanızı sağlayacak 5 soruyu soruyor.

10- Emin Çapa, TEDxIstanbul

Emin Çapa, bilim tarihi ve önde gelen bilim adamlarının fikirlerini ele alarak başladığı konuşmasını Türk eğitim sistemi eleştirilerine bağlıyor. 

 

Kaynak​​​​​​


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.