Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Netflix Belgeseli!

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Netflix Belgeseli!

Netflix’te izleyecek farklı içerikler arayan ve dizilere biraz ara vermek isteyen herkesin faydalanabileceğini düşündüğümüz ilgi çekici ve etkileyici içerikleriyle izleyicilerinin beğenisini toplamayı başaran belgeselleri sizler için derledik.

1- Moving Art (IMDb : 8.6)

Film yapımcısı Louie Schwartzberg’in okyanuslarda, ormanlarda, çöllerde, çiçeklerde, kısacası doğanın her bir köşesinde gizlenen güzelliği vurgularken yarattığı eşsiz sanatı deneyimlemek için bu belgesele mutlaka göz atmalısınız.

2- Mantarların Gizemli Rüyası (IMDb : 7.4)

Mantarların Gizemli Dünyası, 3.5 milyar yıl önce mantarların dünyada başlayan yaşamlarını ve günümüze kadar gelmiş şifa dolu yolculuklarını konu alıyor. Benzersiz şekilleri, renkleri ve ormanda üstlendikleri görevleriyle büyüleyici bir maceraya tanıklık edeceksiniz.

3- Babies (IMDb : 6.9)

Bebekler belgeseli, bebeklerin yaşamlarının ilk yıllarında dünyayı nasıl tanımaya başladıklarını, beyinlerinde neler olup bittiğini, etraflarını nasıl gördüğünü anlatıyor. 

4- What The Health (IMDb : 7.2)

Diyetler ve hastalıklar arasındaki bağlantıyı açığa çıkaran, bunu yaparken de ilgili birçok sektörün etkisini gözler önüne seren “What the health”, çarpıcı gerçekleri ve bunların insan ve toplum sağlığını nasıl etkilediğini anlatıyor.

5- Wild Babies (IMDb : 7.7)

Vahşi doğadaki yaşamın iniş çıkışlarıyla baş etmeyi öğrenen aslan, fil, penguen, pangolin ve daha pek çok yavrunun hayatlarına yakından bakma şansı yakaladığımız bu Netflix belgeseli, toplam 8 bölümden oluşuyor.

6- Ancient Apocalypse (IMDb : 8.0)

Gazeteci Graham Hancock, son Buzul Çağı’na kadar uzanan gizemli, kayıp uygarlıkların kanıtlarını aramak için dünyayı dolaşıyor.

7- Saklı İstanbul (IMDb : 5.6)

Tarihçi Cem Akoğul’un yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği, Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, Mimar Olcay Aydemir’in içeriğini hazırladığı ve anlatıcılığını yaptığı Saklı İstanbul belgeseli, izleyicileri İstanbul’un tarihinde ve muhteşem manzarasında olağanüstü bir yolculuğa çıkarıyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.