Öğrenci Kariyeri Banner

Topluluk Önünde Konuşma Korkusunu Yenmek İçin İpuçları!

Topluluk Önünde Konuşma Korkusunu Yenmek İçin İpuçları!

Topluluk önünde konuşma korkusu çoğu kişi tarafından duyulan bir korku olarak karşımıza çıkar. İnsanların %75’inden fazlası topluluk önünde konuşma yapma teklifinde bulunulduğunda stres yapmaktadır. Stresinizi azaltmak için ilerlemeniz gereken adımları sizler için derledik.

1- İstekli Olduğunuz Bir Konu Seçin

İstekli olduğunuz ve bildiğiniz bir konu hakkında konuşmak her zaman daha kolaydır. Bu sayede kişilere konunuz hakkında daha doğru ve net bilgiler verebilirsiniz.

2- Organize Olun

Konuşma yaparken daha rahat olabilmek adına düzenli ve yeterli hazırlanmak önemlidir. Konuşmaya hazırlanırken, konuşmanızın ana hatlarını belirleyin. Konuşmanın girişi oldukça önemlidir çünkü 30 saniyede dinleyicilerin dikkatini çekmek zorundasınızdır.

3- Pratik Yapın

Pratik yapmak, konuşmanızın için hazırlanmanızın önemli bir adımıdır.

4- Nefesiniz Üzerinde Çalışın

Nefesinizi nasıl yöneteceğinizi öğrenirseniz konuşmanız daha akıcı olacaktır. Aynı zamanda nefes egzersizleri sayesinde kaygınızı veya korkunuzu azaltabilirsiniz.

5- Destek Alın

Topluluk önünde konuşma korkusunu yenmenin en iyi yollarından biri stres yönetimi gibi eğitimlerden yararlanmaktır.

6- Su İçin ve Yanınızda Bulundurun

Konuşurken yaşama ihtimaliniz olan boğaz ve ağız kuruluğu için yanınızda su bulundurmak önemlidir.

7- Daha Fazla Okuyun

Ne kadar çok ve kaliteli içerikler okursak kelime dağarcığımız da o kadar gelişir. Yeterli bir kelime dağarcığı ve tutarlı bir mesajla daha iyi bir konuşmacı olmak için daha fazla okumak, konuşma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.