Öğrenci Kariyeri Banner

Titanik Enkazına İnen Denizaltı İçindeki Turistlerle Birlikte Kayboldu!

Titanik Enkazına İnen Denizaltı İçindeki Turistlerle Birlikte Kayboldu!

Dün akşam saatlerinde gelen bir son dakika haberine göre; Titanik enkazına turist taşıyan bir denizaltı Atlantik Okyanusu'nda kayboldu.

ABD Sahil Güvenlik Biriminin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, denizaltıda 5 kişinin olduğu belirtildi. 6,4 metre uzunluğundaki denizaltı ile irtibatın dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği ifade edilen açıklamada, son sinyalin pazar sabahı alındığı, dolayısıyla denizaltının 24 saatten daha uzun zamandır kayıp olduğu açıklandı.

İngiliz Milyarder de İçinde!

Denizaltıyı arama çalışmalarına ABD ve Kanada'dan ekipler katılırken, aramalar havadan ve denizden sürdürülüyor. Küçük denizaltılar genellikle turistlere, Titanik'in kalıntılarını göstermek için dalma deneyimi sunarken, bunun için turistler on binlerce dolar ödeme yapıyor.

ABD merkezli "OceanGate Expeditions" isimli firmaya ait denizaltı ile Titanik deneyimi yaşamak isteyenler ise koltuk başına 250 bin dolar ödüyor. Titanik’in enkazına turist taşıdığı esnada Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltıda İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding’in de olduğu ailesi tarafından doğrulandı.

Kaybolan denizaltının sahibi OceanGate Expeditions'ın CEO'su Stockton Rush’ın da denizaltıda olduğu iddialar arasında. Havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın İngiliz sahibi milyarder Hamish Harding'in üvey oğlu Brian Szasz, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, babasının Titanik'e inen araçta bulunduğunu belirterek, herkesin dua etmesini istedi.

Daha sonra Szasz, söz konusu paylaşımını silerek, "Annem gizlilik nedeniyle paylaşımımı ve ilgili diğer paylaşımları silmemi istedi. Desteğiniz için teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Action Aviation'ın da olay öncesi Twitter hesabından "Denizaltı başarıyla hareket etti, Hamish şu anda dalıyor." paylaşımında bulundu.

 

Kaynak: 12


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.