Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya'da Çalışma İle İlgili Tarihi Karar!

Almanya'da Çalışma İle İlgili Tarihi Karar!

Almanya nitelikli iş göçü kapsamında tarihi bir karara imza atıyor. Alınan yeni karara göre; Almanya'ya turist vizesiyle girdikten sonra iş bulanlar ülkede kalabilecek.

Almanya’ya Avrupa Birliği (AB) dışından nitelikli iş gücünün göçünü kolaylaştırmayı hedefleyen yasa tasarısında ek iyileştirmeler yapılıyor. Yasanın son hali bu hafta mecliste oylanacak.

Turist Vizesiyle Gidenler Çalışma İzni Alabilecek!

Gelen yeni haberlere göre; meslek diploması ve deneyimi bulunan nitelikli iş gücü, diplomasının Almanya tarafından tanınmasını beklemeden Almanya’ya gelebilecek. İyi eğitimli nitelikli iş gücünün sadece eğitimini aldığı meslekte değil, benzer alanlarda da çalışması mümkün olacak.

Almanya‘ya turist vizesiyle gelen, ancak burada iş bulan kişilerin artık önce ülkelerine geri dönerek çalışma izni için yeniden işlem yapmasına gerek kalmayacak.

İş bulan kişi, yasada belirlenen niteliklere uygun bir iş teklifi aldığında direkt olarak Almanya’da çalışmaya başlayabilecek. Nitelikli iş gücünün ailesini yanına alması da kolaylaştırılacak.

İyileştirmelerden bir diğeri de, ilticaya başvurmuş kişilere, iş bulmaları durumunda istihdam piyasasına dahil olma imkanı sağlanması. 

Bu şekilde mülteci statüsüne kavuşmamış kişiler ilk kez statü değiştirme ve oturma izni alma şansına sahip olacak. Fakat bu düzenleme, sadece iltica başvurusu 29 Mart itibarıyla işlemde olan kişiler için geçerli olacak.

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.