Öğrenci Kariyeri Banner

Time Out Dünyanın En Havalı 10 Mahallesini Açıkladı!

Time Out Dünyanın En Havalı 10 Mahallesini Açıkladı!

Yapılan anketler sonucunda en havalı 10 mahalle belli oldu!

Londra merkezli Time Out, dünyanın en havalı mahallelerini derledi. Pandemi süreci nedeniyle birçok insan evde daha fazla zaman geçirmeye başladı. Aslında yaşadığımız alanı daraltmaya, sınırlar çizmeye başladığımız bir durumla karşı karşıya kaldık. Birlik olmanın, yardımlaşmanın önemini fark etmemizi sağladı. Geçmiş günleri, komşuluk ilişkilerinin önemini bir kez daha hatırlattı. Bu durum yerele ,öze dönüş sürecini başlattı ve işte yerel mahalleler böyle canlandı.

2020’nin en havalı mahalleleri, yemekleri, kültürü, mimarisi, yaşam maliyetleri, sanat ve dünyanın dört bir yanından insanları kendisine çeken büyüsüyle dikkat çekmektedir. Ancak özellikle bu yıl, insanların ve işletmelerin zor günlerde birbirlerine yardım ettikleri alanlar haline gelen mahalleler: şehrin ruhunu hissettiren yerler..

Bir şehri tanımanın en iyi yolu sokaklarında kaybolmak ,mahalle kültürüyle tanışmaktır. İşte Dünyanın En Havalı 10 Mahallesi!

1.Esquerra de l'Eixample, Barselona

2020'de gözler Esquerra de l'Eixample çevrildi.Pandemi nedeniyle evlerinde zaman geçiren  mahalle sakinleri  kostümler giyerek  dans geceleri düzenlenmeleriyle dikkatleri çekti.Ayrıca yardıma ihtiyaçı olan insanları unutmayarak onlar  için bir destek ağı oluşturuldu.Tanınmış bir restorandan  sağlık çalışanları için yemek pişirilmeye başlandı.

2.Downtown, Los Angeles

Los Angelas'ın belkide yakın tarihindeki en sancılı yıldı.Tek bir merkezi toplanma yerine sahip olmayan şehirde Dowtown destekleyici ruhun merkezi haline geldi.Kobe Bryant'ın şok edici ölümünden sonra  çelenkler, mumlar ve sessiz bir birliktelik LA Live plazasını kapladı. Amerikalı vatandaş George Floyd'un öldürülmesini görmezden gelemeyecek vatandaşların sessiz kalmadığını gösterdi ve Downtown Angelenos'un konuşabileceği yerdi.

3.Sham Shui Po, Hong Kong

Hong Kong'un en eski mahallelerinden biri olan ve tekstil endüstrisiyle öne çıkan Sham Shui Po oldu. Son zamanlarda yaratıcı gençler sayesinden canlandı. Hong Konglular yemek yemek, içmek ve sanat ortamını görmek  için buraya akın ederken mahalle hafta sonları kalabalıklaşır.

4.Bedford-Stuyvesant, New York

Topluluk ve gelenek duygusuyla bütünleşmiş,yemyeşil yerleşim yerleriyle tarihe gizlenmiş bir mahalle:mahallerdeki komşular arasında sohbetler,geniş aileler gibi hissettiren bloklar...

Uzun süredir şehrin siyahi nüfusunun  kültür merkezi olan Bed-Stuy, Black Lives Matter protestolarının ana merkezi oldu.Covid-19'un yarattığı süreç,yardıma ihtiyacı olan kişileri korumak için karşılıklı yardım ağlarını ortaya çıkardı.Yerel işletmeler kapılarını sokaklara açarak özel ve kamusal alanı birleştirdiler.

5.Yarraville, Melbourne

Sidney:Melbourne her zaman Avustralya'nın kültür merkezi olmuştur.2020'de yaşanan Covid-19 salgını canlı müzik,sanat etkinlikleri,kafeler ve restoranlara ara verilmesine neden olmuştur.Bunun yanı sıra Melbourne topluluk ruhu hiç bu kadar güçlü olmamıştı:Yarraville bu durumun en somut örneği.

Yarraville 'de ilk olarak yerel halkı neşelendirmek için bölgedeki yürüyüş yollarına sevimli 'mutlu işaretler' eklendi.Son yürüyüş yapan aileleri neşelendirmek için patenciler vardı.Sinema ve restoranları,yerleşimi ve eğlenceli olmasıyla öne çıkmaktadır.

6.Wedding, Berlin

Neukölln, Kreuzberg and Mitte  gibi Berlin mahalleleri yerine Wedding daha haraketlidir.Şehir merkezinin kuzey-batısı, çok kültürlü, çok kuşaklı topluluğu, bağımsız marketlerden yeni başlayan sokak yemeği mekanlarına kadar yerel işletmelere bağlı kalmaktadır.Birçok kültürü ve mekanı içinde barındıran mahalle popüler yerel buluşmaların noktasıdır.

7.Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, Shanghai

Yüzyıl önce ,Jingan bölgesindeki bu sessiz mahalle, Şanghay Uluslararası Yerleşimi'nin bir parçasıydı.Hızla şimdiyi yakaladı ve  yeni kafeler, barlar ve restoranlarla uğultulu bir yere dönüşüyor,canlanıyor.

8. Dennistoun, Glasgow

Nekropol, M8 ve demiryolu hatları ile çevrili olan Dennistoun, gözlerden uzak bir ada gibi. Son on yılda, çoğunlukla yakınlardaki  öğrenciler olmak gençler bu gösterişten uzak ,tarihsel olarak işçi sınıfı mahallesinin demografisini değiştirdi.  Pandemi, sanatçıların yönettiği sergileri ve canlı müzik ve komediyi  durdurmuş olsa da bölgenin gelişen kültürel hayatı bir gün geri dönecek.

Topluluk ruhu, yaşanılan  sırasında gıda temel ihtiyaçlarından oluşan kullanışlı kutuları hazırlayan bir bakkal dükkanı ve daha sürdürülebilir bir gelecek için her kökenden yerel halkın bitki yetiştirmek  için bir araya geldiği girişimlerle geliştirildi.

9.Haut-Marais, Paris

Son birkaç yılda oldukça şık bir adres haline dönüşen,metro istasyonları arasında yer alan bölge tarihi yerlerdeki lüks yemekleri ile kendisine çekiyor.Dünyanın önde gelen çağdaş sanat galerilerinin burada mağaza kurmayısıyla ziyaretçiler için kültürel olarakda hazır hale geldi.Bir butik kafe tarafından sağlık çalışanlarına yüksek miktarda çikolata bağışlandı.

10.Marrickville, Sydney

Sidney, kültürel dokusuyla tanımlanan güzel mahalleleri ile bir kabile şehri olabilir:Çin Mahallesi, Küçük İtalya, Bondi...Marrickville bu kültürel çeşitliliği kendi bünyesinde birleştirebilmiş bir yerdir. Portekiz, Vietnam, İtalyan ve Yunan göçmen dalgaları, kültürel zenginlği arttırarak yemekleri zenginleştirdi. Federasyon döneminden kalma evler ve yemyeşil mahallelerle kaplı sokaklarıyla özünü koruyor.

BONUS 39.Arnavutköy, İstanbul

İstanbul'un hareketli şehir içinden uzak,sahil köy mahallesi Arnavutköy bu yıl kendini buldu.Efsanevi topluluk ruhu ile bilinen mahalle sakinleri bir kaç yıl önce köprünün ekseni olmayı protesto etti.Aynı ruhla sakinleri zarar görmeden 2020 yılına geldi.Son birkaç yılda arka sokaklarına mağazalar ve restoranlar açılmasıyla devam etti.İtalyan mutfağı,etkileyici bir kahvaltı, çeşit çeşit çaylar,heyecan verici kokteylerler buluşabileceğin bir yerdir.

Ancak 2020'de Arvanutköy'ün en güçlü yanı, zamansız deniz kenarı huzurudur.

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.