Öğrenci Kariyeri Banner

TIME Dergisi 2022'nin En İyi 10 Dizisini Açıkladı!

TIME Dergisi 2022'nin En İyi 10 Dizisini Açıkladı!

Time dergisi editörleri, yılın orijinal fikirlere dayalı en başarılı dizilerini paylaştı. İşte 2022'nin en iyi dizileri.

10- Rap Sh!t

Bir rap ikilisi olarak ün kazanan lise arkadaşları Aida Osman ve KaMillion'un hikayesi ele alınıyor.

9- Made for Love

Otuzlu yaşlarında olan Hazel Green, her şeyi kontrol etmek isteyen teknoloji milyarderi Byron Gogol ile boğucu bir evliliğe hapsolmuştur. Kocasından uzaklaşmaya çalışan Hazel, bu sırada kocasının beynine onun her hareketini takip etmesini sağlayan devrim niteliğinde bir izleme cihazı yerleştirdiğini fark eder.

8- Derry Girls

90'larda Kuzey İrlanda'da çatışmaların yaşandığı dönemde bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. Katolik ve Protestanlar arasında sorunların yaşandığı dönemde Erin, Orla, Clare, Michelle ve James bir Katolik lisesinde okumaktadır.

7- Atlanta 4. sezon

Amerika’daki ırkçılık hakkında hikayeler anlatan dizinin özellikle 4'üncü sezonu büyük beğeni topladı. Kurgusal bir siyahi Disney CEO'su hakkındaki iğneleyici bir sahte belgeselden gözlerinizi yaşartabilecek bir kamp gezisi romantizmine kadar uzanan bölümlerde Atlanta, siyahilik, zenginlik, şöhret ve sanat yapımının kesişimini başarılı bir şekilde aktarıyor.

6- Better Things

Bir yandan üç kız çocuğunu yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da oyunculuk kariyerinde başarıyı yakalamaya çalışan Sam isimli bekar bir annenin hikayesi ele alınıyor.

5- This Is Going to Hurt 

Ben Whishaw'ın bir devlet hastanesinde aşırı yoğun çalışan bir kadın doğum uzmanını canlandırdığı dizi, sağlık hizmetlerindeki ekonomik eşitsizliğin hem sağlıkçılar hem de hastalar için sade bir şekilde ele alıyor.

4- Reservation Dogs

Oklahoma'da yaşayan bir grup gencin yaşamını anlatan dizi, gençlerin Kaliforniya'ya gidebilmek için para biriktirme çabalarını anlatıyor. Dizi, umutları, korkuları, hüsranları ve hüzünleri gerçekçi bir şekilde aktarıyor.

3- Severance

Dizide, iş ve özel yaşam anılarını ayıran yeni bir prosedürle iş-yaşam dengesini yeni bir düzeye taşımayı amaçlayan bir şirket olan Lumen Industries'de yaşananlar anlatılıyor. İçinde bilim kurgu öğeleri barındıran dizide şirket çalışanları iş benliklerini evdeki benliklerinden ayıran bir prosedürden geçiyorlar. Fakat bunu "Lumon ayrılma çipi" ile gerçekleştiriyorlar.

2- The Rehearsal

Dizi, hiçbir şeyin asla beklendiği gibi gitmediği bir dünyada insanlara kendi hayatlarının provasını yapma şansı veren Nathan Fielder'ın hikayesini ele alıyor.

1- Better Call Saul

Breaking Bad spin-off'u olan dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.