Öğrenci Kariyeri Banner

Dışişleri Bakanlığı Öğrencilere Yurt Dışında Okumaları İçin Burs Veriyor

Dışişleri Bakanlığı Öğrencilere Yurt Dışında Okumaları İçin Burs Veriyor

Türk Özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2023-2024 akademik yılında Avrupa Koleji’nde burs imkanı sağlayacak.

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı’nın amacı, Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanımlı AB uzmanlarını ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmektir. Avrupa Birliği Başkanlığı eşgüdümünde yürütülen burs programı kapsamında,  2010-2022 yılları arasında toplamda 149 öğrenci bu burstan faydalanarak eğitim aldı.

Başvuru İçin Son Gün 18 Ocak!

Program kapsamında Kolej’e kabul edilen ve burs almaya hak kazanan kişiler, Kolej’in Brugge veya Natolin kampüslerinde,

  • Avrupa Disiplinlerarası Çalışmaları,
  • AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları,
  • Avrupa Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Çalışmaları,
  • Avrupa Ekonomik Çalışmaları
  • ve Avrupa Hukuku Çalışmaları programlarından birinde yüksek lisans öğrenimi görecek.

Burslar, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Avrupa Koleji temsilcilerinden oluşan Türkiye Seçici Kurulu tarafından düzenlenecek mülakatlar sonrasında Avrupa Koleji’nde 10 aylık yüksek lisans eğitimi görmeye hak kazanacak adaylar arasından seçilecek kişilere verilecek.

 Adayların Avrupa Koleji programlarına kabul edilmeleri AB Başkanlığı bursu almalarını garantilememekte Türkiye Seçici Kurulu’nun mülakatında da başarılı olunması gerekiyor. Mülakat tarihi, şekli ve yeri ile ilgili bilgi ön eleme listesine giren adaylara daha sonra bildirilecek.

Program kapsamında sağlanan burslar yalnızca Avrupa Koleji’nin Brugge ya da Natolin kampüslerinde yürütülmekte olan yüksek lisans programlarından birinde kullanılabilir. Burslar yalnızca eğitim, kayıt, yemek ve konaklama giderlerini kapsamaktadır. Ayrıca burslar bursiyerlerin eline geçmemekte, bursiyer adına doğrudan Avrupa Koleji’ne ödeme yapılmaktadır.

Burs için son başvuru tarihi 18 Ocak 2023 olarak belirlendi. 

Burs programı başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak (Yurt dışında bulunan T.C. vatandaşları da programa başvurabilmektedir.)
  • Son başvuru tarihinde 35 yaşından gün almamış olmak
  • İlgili alanda üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmak
  • İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de, iyi düzeyde bilmek (Dil belgesi sunulması gerekmektedir.)

Burs başvurusu için gerekli belgeler:

  • AB Başkanlığı burs başvuru formu (doldurulmuş, fotoğraflı ve imzalı olarak) 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan adayların, kurumlarından alacakları “burs programına kurumlarının bilgisi dâhilinde başvurduklarını ve kazanmaları halinde yüksek lisans programına gönderileceklerini” (İlgili kurumun hangi ücret veya izin koşullarında göndereceği aday ile ilgili kurum arasında belirlenecek bir konudur.) belirten bir yazıyı da Avrupa Birliği Başkanlığı’na başvuru esnasında iletmeleri zorunludur.  

Online başvuru yapmak için Avrupa Koleji'nin internet sitesi olan www.coleurope.eu üzerinden 18 Ocak tarihine kadar başvuru yapılabilir.

 Adayların, Avrupa Kolejine kabul başvurularını takiben, burs başvuru formunu doldurup, fotoğraflı ve imzalı olarak posta yoluyla Avrupa Birliği Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Burs başvuru formu www.ab.gov.tr adresinde elektronik olarak sunulmaktadır. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.