Öğrenci Kariyeri Banner

Tim Cook'tan Dikkat Çeken ChatGPT İtirafı!

Tim Cook'tan Dikkat Çeken ChatGPT İtirafı!

Tim Cook'tan dikkat çeken bir ChatGPT itirafı geldi. Cook, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, yapay zekaya karşı önyargı ve yanlış bilgilendirme gibi kaygıları ele almanın zamanı geldiğini söyledi.

Apple CEO’su Tim Cook ChatGPT başta olmak üzere yapay zeka hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Cook, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda ChatGPT gibi araçları günlük hayatta kullanmaya başladığını, ancak önyargı ve yanlış bilgilendirme gibi kaygıları ele almanın zamanı geldiğini söyledi.

Çalışanlarının ChatGPT Kullanmasını Kısıtlamıştı!

Cook, Apple’ın yapay zekayı ürünlerine entegre ederek kullanıcı deneyimini artırdığını dile getirdi. WWDC 2023 kapsamında şirket; iPhone, iPad ve Mac gibi cihazları için yeni makine öğrenimi uygulamalarını paylaştı.

Şirketin sunduğu yapay zeka özellikleri arasında mesajlaşma için gelişmiş otomatik düzeltme, fotoğraflardaki bireyleri tanımlamak için gelişmiş yüz tanıma gibi yenilikler bulunuyordu. Ancak Cook, ChatGPT ve Google Bard gibi dil modellerinin büyük vaatlerini de inceleyeceklerini duyurdu.

Bu konuyla ilgili olarak düzenleme ihtiyacına da dikkat çeken Tim Cook, “Yoldan aşağıya bakarsanız, şirketlerin kendi etik kararlarını kullanması o kadar güçlüdür” ifadelerini kullanarak şirketlerin yapay zekayı kendi çıkarlarına göre kullanabileceğini belirtti

Cook, ChatGPT’yi günlük işlerinde kullandığını aynı zamanda yapay zekanın teknolojide artan önemine dikkat çekti. Ayrıca ABD’li teknoloji devi, gizli bilgilerin sızdırılabileceği gerekçesi ile çalışanlarının ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmasına kısıtlama getirdi

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.