Öğrenci Kariyeri Banner

Tim Cook, İşe Alımlarında Dikkat Edilen Unsurları Açıkladı!

Tim Cook, İşe Alımlarında Dikkat Edilen Unsurları Açıkladı!

Apple'ın işe alımlarda en çok dikkat ettiği unsur: iş birliği ve sinerji yaratma yeteneği.

Apple gibi teknoloji şirketleri işe alımlarında ekip çalışması ve yaratıcı bakış açılarının kombinasyonuna dikkat ediyor. Şirketler, çaışanların kendi fikirlerini destekliyor. Bu noktada yaratıcılık ve inovasyon ön plana çıkıyor.

Apple'da bu özelliklere önem gösteriyor ve çalışanlarını destekleyerek teşvik ediyor. İş birliği, merak, sorgulama, yaratıcılık ve takım çalışmasına uyum sağlama gibi yetenekler Apple için önem arz ediyor.

Önem verilen bir diğer özellik ise; iş birliği ve sinerji yaratma yeteneği. Tim Cook, bunu 'bir artı birin üç etmesi' şeklinde tanımlıyor. 

''Bir Artı Birin Üç Etmesi.''

Üst düzey bir teknoloji şirketinde çalışanlar için iyi matematik becerisi uygun görünemeyebilir fakat Tim Cook bu açıklmasında ne demek istediğini şu ifadeleri kullanarak açıklado: "Ciddi anlamda, sizi en iyi şekilde temsil eden insanlarla çalışmak inanılmaz bir his. Temelde hepimiz bir artı birin üç ettiğine inanıyoruz. Senin fikrinle benim fikrim, bireysel fikirlerden daha iyi. İnsanlarda aradığım özelliklerden biri iş birliği. Çalışanlar gerçekten iş birliği yapabilirler mi? 1 artı 1'in üç ettiğine derinden inanıyorlar mı?

Yapılan ifadelerde farklı bakış açıları ve yaratıcılığın güzel sonuçlar verebileeğini vurguluyor. Cook aynı zamanda meraklı ve soru soran çalışanları aradığını belirtti.

Çalışanların kodlama becerisi, işe alım sürecinde temel kriterler arasında fakat Apple, kodlaa bilgisi olmayan veya günlük yaşantısında sıkça kod yazmayan bireyleri bile işe alabiliyor.Şirket, çeşitli deneyimleri ve yetenekler olan insanları tercih etmekte.  

Apple için ürün gizliliği çok önemli. şirket, yeni çıkacak ürünlerin gizliliğini korumak için bir dizi güvenlik önlemleri almış bulunmakta. Bu yüzden ş başvuru süreci oldukça detaylı ve bazı adaylar için birden fazla mülakat yapılıyor.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.